Domů > Televize > Do 15 000 Kč

Nejlepší televize do 15 000 Kč

Pokud hledáte novou televizi do 15 000 Kč, možná si myslíte, že musíte obětovat kvalitu obrazu, zvuku nebo funkce. Ale není to pravda. Na trhu je v dnešní době naštěstí mnoho modelů, které nabízejí vynikající výkon za rozumnou cenu.

1. Samsung QE50Q60C Samsung QE50Q60C
Kvalitní televize do 15 000 Kč
4.9 / 5
2. TCL 50C644 TCL 50C644
Super poměr cena/výkon
4.9 / 5
3. Samsung UE55CU7172 Samsung UE55CU7172
55" televize za dobrou cenu
4.9 / 5
4. LG 43QNED753 LG 43QNED753
Výhodná cena
4.8 / 5
5. LG 55UR80003 LG 55UR80003
Dobrá cena
4.8 / 5

Nejlepší televize do 15 000 Kč

Samsung QE50Q60C

Kvalitní televize do 15 000 Kč
Samsung QE50Q60C

Klady

  • Pěkný obraz
  • Cena
  • Jednoduché ovládání
  • Design

Zápory

  • Mírně horší zvuk

lze pořídit v českých e-shopech za cenu od do  

Televize Samsung QE50Q60C SMART QLED přichází s 50palcovou obrazovkou, která je synonymem pro vizuální dokonalost ve světě domácí zábavy. Přednosti tohoto modelu začínají u technologie Quantum Dot, která obrazu propůjčuje realistické a zářivé barvy s miliardou odstínů, přičemž 100% barevný objem zajišťuje, že tyto barvy zůstanou věrné bez ohledu na úroveň jasu. Výjimečná technologie Q HDR posouvá kvalitu obrazu na novou úroveň, díky pokročilému škálování barev a dynamickému mapování tónů HDR10+ se na obrazovce odhalují detaily, výraznější barevné odstíny a větší hloubka, což scénám dodává život a umožňuje divákům ponořit se do děje s nepředstavitelnou intenzitou. Ať už jde o akční thriller, živé sportovní přenosy nebo hollywoodské blockbustery, Samsung QE50Q60C zaručuje pohlcující zážitek díky svému Quantum Processor Lite 4K, který pomocí AI a hlubokého učení optimalizuje každý obsah do 4K rozlišení, zatímco technologie 4K Upscaling zajistí, že i starší filmové klasiky ožijí v nejvyšší možné kvalitě obrazu a zvuku.

Další rozměr přidává integrovaná technologie duálního LED podsvícení, která inteligentně upravuje barevné tóny a jas podle typu sledovaného obsahu, a tak posiluje autentický pocit ze sledování. Spojení televizoru s kompatibilním soundbarem díky technologii Q-Symphony rozšiřuje zvukový zážitek, vytváří bohatší zvukovou kulisu a dokonale doplňuje vizuální stránku. Navíc funkce SmartThings přináší možnost ovládat chytré domácí spotřebiče přímo z obrazovky televizoru, což značně ulehčuje každodenní život. S cenou do 15 000 Kč, Samsung QE50Q60C SMART QLED nejenže nabízí vrcholnou kvalitu obrazu a zvuku, ale také se stává centrem moderní domácnosti, kde technologie slouží k maximálnímu pohodlí a zábavě.

Samsung QE50Q60C se v českých internetových obchodech prodává od  .

TCL 50C644

Super poměr cena/výkon
TCL 50C644

Klady

  • Obraz
  • Zvuk
  • Poměr cena/výkon

Zápory

  • Pomalejší reakce v menu

lze pořídit v českých e-shopech za cenu od do  

Televize TCL 50C644 představuje skvělou volbu pro všechny, kdo hledají kvalitní zábavu doma. S 50palcovým QLED displejem a rozlišením 4K Ultra HD je každý obraz úchvatně živý a ostrý, což zajišťuje technologie Quantum Dot s více než miliardou barev a odstínů pro realistickou kvalitu obrazu. Přidáme-li k tomu podporu nejnovějších standardů HDR, včetně HDR10+, Dolby Vision, a technologie 4K HDR Pro, dostaneme obraz s vynikajícím kontrastem, přesnými barvami a nejjemnějšími detaily. TCL C644 tak zvládne dokonale zobrazit každou detailní scénu, ať už sledujete ve dne nebo v noci, díky jasu až 450 nitů. Pro fanoušky filmů, seriálů, sportovních přenosů i moderních hráčů nabízí televize řadu funkcí, jako je Motion Clarity pro plynulý obraz, Game Master pro optimalizovaný herní zážitek, a dokonce podporu pro FreeSync, což zajišťuje hladký průběh hry.

Vedle vynikajícího obrazu televize TCL C644 poskytuje i skvělý zvukový zážitek díky podpoře Dolby Atmos a DTS-HD, které vám umožní ponořit se do hlubokého, prostorového zvuku. Televizor je vybaven operačním systémem Google TV, který přináší snadný přístup k obrovskému množství obsahu z různých aplikací a předplatných, a to vše organizované na jednom místě. S vestavěným Google Assistant a možností hlasového ovládání hands-free se ovládání televize stává intuitivním a pohodlným. Navíc, díky integraci s chytrou domácností můžete televizor použít i pro ovládání dalších kompatibilních zařízení. Elegance a tenký bezrámečkový design doplňují celkový dojem z této televize, která se stane nejen centrem zábavy, ale i stylovým doplňkem vašeho interiéru.

TCL 50C644 se v českých internetových obchodech prodává od  .

Samsung UE55CU7172

55" televize za dobrou cenu
Samsung UE55CU7172

Klady

  • Pěkný obraz
  • Zvuk
  • Cena
  • Poměr cena/výkon

Zápory

  • Nepodporuje Chromecast

lze pořídit v českých e-shopech za cenu od do  

Samsung UE55CU7172 je chytrá televize, která vás okouzlí svým 55palcovým displejem s technologií SMART LED, přinášející obraz ve 4K Ultra HD kvalitě. Díky pokročilé technologii HDR10, HDR10+ a HLG si užijete neuvěřitelně živé a čisté barvy, které oživují každý záběr s nevídanou hloubkou a dynamikou. Televize je vybavena všestrannými možnostmi připojení včetně 3 HDMI portů, USB, LAN, WiFi a Bluetooth, což zajišťuje snadnou integraci s vašimi dalšími zařízeními. Podpora pro DVB-T2/S2/C a H.265/HEVC kodek znamená, že jste připraveni na nejnovější standardy digitálního vysílání. S technologií PurColor a inovativním Crystal Processor 4K, který zvyšuje kvalitu každého záběru na úroveň 4K, se každý obsah promění v působivý vizuální zážitek.

Televize je navržena tak, aby vám usnadnila život díky široké škále inteligentních funkcí. S Tizen operačním systémem máte rychlý a intuitivní přístup k oblíbeným streamovacím službám, ať už je to O2 TV, T-Mobile TV nebo jakákoli jiná platforma. Díky integraci s aplikací SmartThings můžete televizi používat jako centrum pro ovládání všech vašich chytrých domácích zařízení, od praček po osvětlení. Pro fanoušky her televize nabízí možnost hraní i bez herní konzole prostřednictvím Xbox Game Pass, což z ní činí ideální volbu pro každého, kdo si chce užít širokou škálu her bez dalších investic. Navíc, s technologií Motion Xcelerator a zvukem sledujícím pohyb (OTS Lite) zažijete každý film, hru nebo sportovní přenos s dokonale synchronizovaným obrazem a zvukem, což vám poskytne skutečně ponořující zážitek.

Samsung UE55CU7172 se v českých internetových obchodech prodává od  .

LG 43QNED753

Výhodná cena
LG 43QNED753

Klady

  • Pěkný obraz
  • Zvuk
  • Cena
  • Smart funkce

Zápory

  • Pro někoho složitější ovládání

lze pořídit v českých e-shopech za cenu od do  

Televize LG 43QNED753 SMART QNED představuje ideální volbu pro každého, kdo hledá kvalitní zážitek ze sledování v domácím prostředí, a to vše za cenu do 15 000 Kč. S 43palcovým 4K Ultra HD displejem, podporovaným technologiemi Quantum Dot a NanoCell, nabízí neuvěřitelně čistý a živý obraz. Díky technologii lokálního stmívání, která využívá algoritmy hlubokého učení pro odesílání informací o objektech do bloků stmívání podsvícení, televizor dosahuje ostřejšího a přirozenějšího obrazu, zatímco minimalizuje nežádoucí halo efekt. Procesor α5 4K Gen4 AI zase zajišťuje, že vaše oblíbené pořady a filmy vypadají lépe než kdykoliv předtím, přizpůsobující jas obrazu k okolním světelným podmínkám pro dokonalý zážitek v jakémkoli prostředí.

Kromě vynikající kvality obrazu televizor LG 43QNED753 nabízí také špičkovou konektivitu a inteligentní funkce, které z něj dělají pravé centrum domácí zábavy. S vestavěnými asistenty jako jsou Amazon Alexa a Apple AirPlay, integrací s domácími ekosystémy jako je HomeKit a Matter, poskytuje televizor snadné ovládání a přizpůsobení vašim potřebám. Pro fanoušky filmů a her je k dispozici FILMMAKER MODE pro autentické zážitky z filmů, zatímco pro hráče nabízí televizor pokročilé herní funkce, včetně Game Dashboard a Game Optimizer, které zajistí, že každá hra bude vypadat a fungovat bezchybně. Televizor je také připraven na připojení chytré kamery pro online schůzky nebo rodinné hovory, což z něj činí univerzální zařízení pro všechny vaše potřeby.

LG 43QNED753 se v českých internetových obchodech prodává od  .

LG 55UR80003

Dobrá cena
LG 55UR80003

Klady

  • Obraz
  • Cena
  • Funkce
  • Poměr cena/výkon

Zápory

lze pořídit v českých e-shopech za cenu od do  

Pokud hledáte televizi, která by se stala srdcem vašeho domácího zábavního systému, LG 55UR80003 nabízí vše, co byste mohli potřebovat. S úhlopříčkou 55 palců a rozlišením 4K Ultra HD vás tento model zavede do světa živých barev, ostrého obrazu a detailů, které nezůstanou skryty ani v nejtemnějších scénách díky podpoře HDR10 a HLG. Obrazovka je vybavena technologií Direct LED, která zajišťuje dokonalý kontrast a jas, zatímco 50/60Hz obnovovací frekvence znamená, že ani ty nejrychlejší scény budou plynulé a bez rozmazání. Ať už sledujete oblíbené filmy, streamujete seriály z Netflixu, YouTube či jiných populárních služeb, nebo se ponoříte do hraní her, LG 55UR80003 vás nezklame. Navíc s podporou technologií jako Dolby Digital a AI Sound Pro poskytuje televize bohatý a obklopující zvukový zážitek díky svým 20W reproduktorům.

Smart TV funkce tohoto modelu jsou poháněny operačním systémem WebOS, což znamená snadnou navigaci, přizpůsobení a přístup k široké škále aplikací a online obsahu. Díky vestavěnému WiFi, Bluetooth, LANu a podpoře technologií jako Miracast a DLNA je propojení s ostatními zařízeními ve vaší domácnosti hračkou. Ovládání televize hlasem přes Amazon Alexa nebo Apple Airplay 2 přináší další vrstvu pohodlí, zatímco USB nahrávání a možnost přehrávání 360° videí rozšiřují vaše možnosti zábavy. Navíc, s designem, který je jednoduchý a přesto elegantní, a možností montáže na stěnu díky standardu VESA, se LG 55UR80003 stane nejen centrem vaší multimediální zábavy, ale i stylovým doplňkem vašeho obývacího pokoje.

LG 55UR80003 se v českých internetových obchodech prodává od  .

Jak vybrat televizi do 15 000 Kč

Než začnete vybírat konkrétní model, je dobré si ujasnit, jaké jsou vaše potřeby a preference. Některé z nich mohou ovlivnit cenu televize, takže je dobré si stanovit priority. Mezi hlavní kritéria patří:

  • Velikost obrazovky: Záleží na tom, jak velký máte pokoj, kde chcete televizi umístit, a jak daleko od ní budete sedět. Obecně platí, že čím větší obrazovka, tím lepší zážitek ze sledování. Nicméně pokud budete sedět příliš blízko, můžete vidět jednotlivé pixely a ztratit detaily. Pro televizi do 15 000 Kč se obvykle pohybujete v rozmezí 32″50″ (81 až 127 cm). Pokud chcete větší obrazovku, musíte počítat s vyšší cenou nebo nižší kvalitou obrazu.
  • Rozlišení obrazu: Udává počet pixelů na obrazovce a ovlivňuje ostrost a detailnost obrazu. Čím vyšší rozlišení, tím lepší obraz. Pro televizi do 15 000 Kč se doporučuje rozlišení Full HD (1920 x 1080 pixelů) nebo 4K (3840 x 2160 pixelů). Full HD je dostatečné pro menší obrazovky nebo pro sledování běžného televizního vysílání. 4K je vhodné pro větší obrazovky nebo pro sledování obsahu ve vysokém rozlišení, jako jsou filmy na Blu-ray nebo streamovací služby.
  • Typ panelu: Ovlivňuje barvy, kontrast a pozorovací úhly obrazu. Nejčastěji se setkáte s typy LCD (Liquid Crystal Display) a OLED (Organic Light Emitting Diode). LCD je levnější a nabízí jasný a ostrý obraz, ale má horší černou barvu a pozorovací úhly. OLED je dražší a nabízí živé a realistické barvy, hlubokou černou barvu a široké pozorovací úhly, ale má nižší jas a kratší životnost.
  • Smart funkce: Umožňují připojit televizi k internetu a používat různé aplikace, jako jsou YouTube, Netflix, HBO GO nebo Spotify. Pokud chcete sledovat online obsah na televizi, je dobré si vybrat model s integrovaným operačním systémem, jako je Android TV, WebOS nebo Tizen. Pokud chcete pouze zrcadlit obsah z vašeho smartphonu nebo tabletu na televizi, můžete si vystačit s funkcemi jako Chromecast, AirPlay nebo Miracast.
  • Zvuk: Je důležitý pro celkový dojem ze sledování televize. Bohužel většina televizorů do 15 000 Kč nemá příliš kvalitní reproduktory, takže pokud chcete lepší zvuk, doporučujeme si pořídit externí zvukový systém, jako je soundbar nebo domácí kino.
Televize do 15 000 Kč
Televize do 15 000 Kč

Nejlepší výrobci televizí do 15 000 Kč

  • Samsung: Samsung je jedním z předních výrobců v oblasti elektroniky a jeho televize jsou známé díky inovativní technologii a vysoké kvalitě obrazu. V cenové kategorii do 15 000 Kč se zaměřuje především na televize s Full HD rozlišením, ale některé modely mohou nabídnout i 4K. Co se týče funkcí, Samsung obvykle nabízí širokou škálu chytrých možností, včetně přístupu k různým streamingovým službám a snadné konektivity s jinými zařízeními. Design televizí Samsung je moderní a elegantní, což je přitažlivé pro mnoho zákazníků.
  • LG: LG je dalším velkým jménem v oblasti televizí a je známé pro svou schopnost nabízet vysokou kvalitu obrazu a inovativní funkce za přijatelnou cenu. V cenovém rozmezí do 15 000 Kč LG často nabízí televize s IPS panely, které zajišťují vynikající pozorovací úhly a konzistentní barvy. LG také klade důraz na uživatelské rozhraní a jejich televize často obsahují intuitivní a uživatelsky přívětivé operační systémy. Jejich modely také často obsahují chytré funkce a jsou kompatibilní s různými chytrými domácími zařízeními.
  • Philips: Philips je známý především díky své unikátní technologii Ambilight, která poskytuje jedinečný vizuální zážitek rozšířením obrazu za hranice televizní obrazovky pomocí inteligentního LED osvětlení. Tato funkce vytváří více pohlcující sledovací zážitek a snižuje namáhání očí. Televize Philips v této cenové kategorii také často nabízejí solidní obrazovou kvalitu a rozumnou škálu chytrých funkcí.
  • Sony: Sony je známé svou vynikající kvalitou obrazu a zvuku. V cenové kategorii do 15 000 Kč Sony často nabízí televize s technologiemi, jako je TRILUMINOS displej, který zajišťuje živější a realističtější barvy. Sony televize jsou také známé svou robustností a dlouhou životností. Přestože Sony může být v této cenové kategorii méně konkurenční ve srovnání s jinými značkami, stále nabízí solidní hodnotu z hlediska kvality a spolehlivosti.
  • Gogen: GoGEN je značka známá především svým dobrým poměrem cena/výkon. Nabízí dostupné modely, které jsou ideální pro zákazníky s omezeným rozpočtem. I když jejich televize nemusí mít nejnovější technologie nebo nejvyšší specifikace, poskytují základní funkce potřebné pro běžné sledování a jsou vhodné pro ty, kteří hledají jednoduchost a funkčnost.
  • Hisense: Hisense je čínská značka, která se rychle etablovala na trhu díky svému zaměření na cenově dostupné televize s dobrými specifikacemi. V cenové kategorii do 15 000 Kč Hisense často nabízí televize s vyšším rozlišením, včetně některých 4K modelů. Zákazníci si cení Hisense pro jeho schopnost poskytovat vyšší kvalitu obrazu a chytré funkce za nižší cenu než mnoho konkurentů.
  • Metz: Metz je německá značka, která nemusí být tak známá jako některé jiné, ale nabízí vysokou kvalitu výrobků a dobré zpracování obrazu. Televize Metz jsou známé svým kvalitním zvukem a trvanlivostí. V této cenové kategorii nabízejí solidní výběr televizí, které se zaměřují na kvalitu obrazu a uživatelský komfort.
  • Xiaomi: Xiaomi je známé pro svůj inovativní přístup a nabízí chytré televize, které často obsahují moderní technologie, jako je Android TV. Xiaomi klade důraz na vytváření produktů s výborným poměrem cena/výkon, a jejich televize v této cenové kategorii jsou oblíbené pro jejich chytré funkce, moderní design a dobrou kvalitu obrazu. Xiaomi se rychle stává populární volbou pro ty, kteří hledají cenově dostupné, ale technologicky pokročilé televize.

Často kladené otázky ohledně televizí do 15 000 Kč

Jaké velikosti obrazovky mohu očekávat v televizích do 15 000 Kč?

V této cenové kategorii se obvykle pohybují velikosti obrazovek od 32 palců až po 50 palců. Velikost, kterou zvolíte, by měla záviset na velikosti místnosti a vzdálenosti, ze které budete televizi sledovat.

Mají televize v této cenové kategorii chytré funkce?

Mnoho televizí do 15 000 Kč nabízí základní chytré funkce, jako je připojení k Wi-Fi, přístup k streamovacím službám a někdy i vestavěný operační systém, jako je Android TV nebo proprietární platformy od výrobců.

Je možné připojit herní konzoli k televizím v této cenové kategorii?

Ano, většina televizí má dostatečný počet HDMI portů pro připojení herních konzolí. Je však důležité zkontrolovat specifikace televize, aby byla zajištěna kompatibilita.

Jsou televize v této cenové kategorii vhodné pro sledování sportovních přenosů?

Ano, většina televizí v této cenové kategorii je dostatečně schopná pro sledování sportovních přenosů. Přesto je důležité zvolit model s dobrým obnovovacím frekvencí, aby bylo možné sledovat rychlé pohyby bez rozmazání.

Jaká je nejlepší vzdálenost pro sledování televize v této velikostní a cenové kategorii?

Ideální vzdálenost sledování závisí na velikosti obrazovky a rozlišení. Obecně se doporučuje sedět asi ve vzdálenosti 1,5-2,5 krát větší než je úhlopříčka televize pro optimální zážitek ze sledování.

Další televize do 15 000 Kč

Přejít nahoru