Domů > Televize > Do 10 000 Kč

Nejlepší televize do 10 000 Kč

Televize v cenové relaci do 10 000 Kč jsou ideální pro ty, kteří hledají kompromis mezi kvalitou a cenou. Ať už hledáte televizi do svého prvního bytu, do ložnice, nebo si jen nechcete za ni utrácet velké množství peněz, modely v této cenové kategorii vám nabídnou vše potřebné pro každodenní zábavu.

1. TCL 55P638 TCL 55P638
Dobrý výběr
4.9 / 5
2. TCL 58P635 TCL 58P635
Poměr cena/výkon
4.9 / 5
3. Hisense 50A6K Hisense 50A6K
Dobrá cena
4.8 / 5
4. JVC LT-43VU3305 JVC LT-43VU3305
Televize za dobrou cenu
4.8 / 5
5. Samsung UE43AU7022 Samsung UE43AU7022
Poměr cena/výkon
4.8 / 5

Nejlepší televize do 10 000 Kč

TCL 55P638

Dobrý výběr
TCL 55P638

Klady

  • Obraz
  • Cena
  • Poměr cena/výkon

Zápory

  • Zvuk by mohl být lepší

lze pořídit v českých e-shopech za cenu od do  

Televize TCL 55P638 přináší do vašeho domova nejen pokročilou technologii Google TV, ale také výjimečnou obrazovou kvalitu díky 4K HDR rozlišení, které je doplněno o podporu formátů Dolby Vision HDR, HDR10, a HLG pro neuvěřitelně živé a detailní zobrazení. Díky technologii Direct LED a VA panelu nabízí televize hluboké černé tóny a působivý kontrast, zatímco funkce Motion Clarity zajišťuje plynulý a ostrý obraz i při rychlém pohybu. S HDMI 2.1 a optimalizací pro hry přes Game Master je tato televize ideální volbou pro hráče, kteří ocení nízkou odezvu a vylepšenou grafiku. Zvukový zážitek je pak na špičkové úrovni díky podpoře Dolby Atmos a DTS-HD, což zajišťuje prostorový zvuk obklopující vás ze všech stran.

Design televize TCL P638 je stejně impozantní jako její technické specifikace. Ultra tenký bezrámečkový kovový design nejen zvyšuje odolnost, ale také dodává televizi elegantní vzhled, který se hodí do každého interiéru. S operačním systémem Google TV je zajištěn snadný přístup k obrovskému množství obsahu z aplikací jako Netflix, Disney+, HBO Max, a mnoho dalších, zatímco integrovaný Google Assistant a podpora hlasových příkazů umožňují bezproblémové ovládání televize a domácích zařízení. Ať už jde o sledování nejnovějších filmů, hraní her nebo propojení s vašimi blízkými přes videohovory, TCL 55P638 je připravena poskytnout vynikající zážitek za cenu do 10 000 Kč.

TCL 55P638 se v českých internetových obchodech prodává od  .

TCL 58P635

Poměr cena/výkon
TCL 58P635

Klady

  • Obraz
  • Velikost
  • Design
  • Cena

Zápory

  • Při sledování sportu se obraz místy seká

lze pořídit v českých e-shopech za cenu od do  

Televize TCL 58P635 kombinuje vysokou kvalitu obrazu s rozsáhlými chytrými funkcemi za cenu do 10 000 Kč. S jejím 147cm (58″) LED panelem, který nabízí 4K Ultra HD rozlišení a podporu HDR10 a HLG, si užijete neuvěřitelně detailní a živý obraz plný dynamických barev a hlubokých černých tónů, což z ní dělá ideální volbu pro filmové nadšence a seriálové fanoušky. Direct LED podsvícení a technologie lokálního stmívání zajišťují vynikající kontrast a kvalitu obrazu. Přístroj je vybaven nejnovějšími technologiemi, včetně 3× HDMI, WiFi, Bluetooth a nabízí bohatou škálu aplikací jako Netflix, Disney+, HBO Max, a mnoho dalších, což zajišťuje, že všechna vaše oblíbená média jsou na dosah ruky. Díky integrovanému Google TV se můžete těšit na snadný přístup k obrovskému množství obsahu, a vestavěný Chromecast a Google Assistant umožňují bezproblémovou integraci s vašimi ostatními chytrými zařízeními.

Kromě vynikající kvality obrazu a bohaté výbavy aplikací přináší televize TCL P635 také skvělý zvukový zážitek, díky technologii Dolby Audio, což zajišťuje čistý a dynamický zvuk při sledování vašich oblíbených filmů, seriálů nebo při hraní her. Hráči ocení herní režim Game Master s nízkou odezvou a podporou HDMI 2.1, který přináší plynulý a reakční zážitek z hraní. Elegance televize je podtržena ultra tenkým bezrámečkovým kovovým provedením, které dodává moderní vzhled a zároveň zvyšuje odolnost. Televize TCL P635 je tak dokonalou kombinací technologie, designu a uživatelské přívětivosti, která se stane centrem vaší domácí zábavy a bez problémů se začlení do jakéhokoli interiéru.

TCL 58P635 se v českých internetových obchodech prodává od  .

Hisense 50A6K

Dobrá cena
Hisense 50A6K

Klady

  • Obraz
  • Cena
  • Poměr cena/výkon
  • Airplay

Zápory

  • Chybějící Android TV

lze pořídit v českých e-shopech za cenu od do  

Televize Hisense 50A6K představuje ideální volbu pro každého, kdo hledá moderní a cenově dostupnou televizi s vynikajícími vlastnostmi. Tento model nabízí úchvatný obraz díky 4K Ultra HD rozlišení na 50palcové obrazovce, které je podpořeno technologiemi jako HDR10+, Dolby Vision a Pixel Tuning. Díky těmto funkcím si užijete každý detail s maximální přirozeností a jasností, což zaručuje, že ani ve velmi tmavých scénách vám neunikne žádný detail. Navíc, s funkcemi AI Adaptive Depth a sportovním režimem AI se obraz dokáže přizpůsobit každé scéně, aby byl výsledek co nejživější a plynulý, ať už sledujete rychlou sportovní akci nebo se ponoříte do dynamických herních světů. Herní režim navíc snižuje vstupní zpoždění, což ocení každý nadšenec do videoher.

Kromě perfektního obrazu televize zaujme i svým zvukovým projevem, díky zabudované technologii DTS Virtual:X, která zprostředkovává virtuální prostorový zvuk pro intenzivní zážitek z každého filmu či seriálu. Rychlý a intuitivní operační systém VIDAA U6 zase umožňuje snadný přístup k oblíbeným streamovacím službám jako Netflix, Disney+, nebo YouTube, a díky hlasovému ovládání můžete televizi ovládat bez nutnosti sahat po dálkovém ovladači. Možnost bezdrátového propojení s mobilním zařízením přes Chromecast nebo Miracast rozšiřuje způsoby, jakými můžete obsah sdílet a užívat si ho na velké obrazovce. Hisense 50A6K tedy přináší komplexní zábavu do vašeho domova za velmi příjemnou cenu, nezapomínaje na kvalitní zpracování zvuku a obrazu, které spolu s moderními technologiemi zajišťují, že vaše zážitky ze sledování budou vždy naprosto pohlcující.

Hisense 50A6K se v českých internetových obchodech prodává od  .

JVC LT-43VU3305

Televize za dobrou cenu
JVC LT-43VU3305

Klady

  • Dobrý obraz
  • Pěkné barvy
  • Zvuk
  • Cena
  • Poměr cena/výkon

Zápory

lze pořídit v českých e-shopech za cenu od do  

Televize JVC LT-43VU3305 SMART LED představuje ideální volbu pro každého, kdo hledá dokonalou kombinaci vysoké kvality obrazu a široké škály chytrých funkcí za přijatelnou cenu. S úhlopříčkou 43″ a rozlišením 4K Ultra HD, které poskytuje osm milionů pixelů pro nepřekonatelný vizuální zážitek, je tato televize skvělým doplňkem jak do větších, tak i menších místností. Díky technologii Direct LED a podpoře HDR10 a Dolby Vision si můžete užívat čistý, plynulý a ostrý obraz, zatímco funkce Micro Dimming zajišťuje, že ani nejtmavší scény nebudou připraveny o detail. S PPI 1400 (50Hz) je každá scéna zobrazena s dokonalou plynulostí, což je ideální pro sledování akčních filmů nebo sportovních přenosů.

Kromě vynikající kvality obrazu nabízí televize JVC LT-43VU3305 také všechny výhody chytré televize. Díky vestavěnému Wi-Fi, LAN připojení, podpoře DLNA a Miracast můžete snadno streamovat obsah z vašich mobilních zařízení nebo se připojit k domácí síti. Předinstalované aplikace jako Netflix, YouTube a Lepší.TV rozšiřují vaše možnosti zábavy, umožňující přístup k široké škále filmů, seriálů a dalšího obsahu online. Televizor je rovněž vybaven třemi HDMI porty, USB, CI+ slotem a možností připojení k satelitní platformě Skylink, což z něj činí všestranné centrum pro všechny vaše multimediální potřeby. S výkonem reproduktorů 16 W a podporou Dolby Atmos, Dolby Digital AC3 a Dolby Digital Plus je zajištěn také bohatý a pohlcující zvukový zážitek.

JVC LT-43VU3305 se v českých internetových obchodech prodává od  .

Samsung UE43AU7022

Poměr cena/výkon
Samsung UE43AU7022

Klady

  • Poměr cena/kvalita
  • Obraz
  • 4K
  • Cena

Zápory

  • Slabší zvuk

lze pořídit v českých e-shopech za cenu od do  

Samsung UE43AU7022 představuje průlomovou Crystal UHD televizi, která je synonymem pro ohromující vizuální zážitek díky svému 4K Ultra HD rozlišení a technologii HDR10+, která zajišťuje dokonalou kvalitu obrazu s vysokým dynamickým rozsahem. Tento model je vybaven miliardou barevných odstínů, což znamená, že každý obraz je vykreslen s maximální precizností a autenticitou, oživující tak veškerý obsah na obrazovce. Navíc, díky pokročilému algoritmu 4K upscalingu, i starší obsah získává novou životnost a detailnost, což zajišťuje, že váš filmový večer bude vždy plný zábavy a kvalitního obrazu. Minimalistický design s ultra tenkým profilem televize ladí s nejnovějšími trendy a doplňuje každý interiér svou elegantní přítomností.

S Samsung UE43AU7022 se vaše domácnost promění v chytrý domov. Díky integrované podpoře pro Netflix, HBO Max, Disney+ a mnoho dalších streamovacích služeb můžete snadno přistupovat k oblíbeným pořadům a filmům. Funkce SmartThings umožňuje pohodlnou automatizaci domácnosti a ovládání chytrých zařízení přímo z obrazovky televize, což přináší nejen větší pohodlí, ale i efektivitu. Připojení pracovního počítače, notebooku, nebo telefonu rozšiřuje možnosti využití televize i pro práci z domova, čímž se stává centrálním bodem pro zábavu i produktivitu. S výkonným zvukovým systémem o výkonu 20 W a podporou Dolby Digital Plus je zajištěn i dokonalý zvukový doprovod k vašim vizuálním zážitkům.

Samsung UE43AU7022 se v českých internetových obchodech prodává od  .

Co vzít v potaz při výběru televize do 10 000 Kč

Televize do 10 000 Kč
Televize do 10 000 Kč přináší často rozumný kompromis mezi výbavou a cenou

Při výběru televize v této cenové kategorii je třeba mít na paměti několik klíčových faktorů. Zaprvé, velikost obrazovky. V této cenové kategorii můžete očekávat, že velikost se bude pohybovat mezi 32″ a 43″. Větší televize obvykle znamenají vyšší cenu, ale ne vždy to může znamenat také lepší kvalitu obrazu.

Dalším důležitým faktorem je rozlišení obrazovky. Rozlišení určuje, kolik pixelů je na obrazovce a jak detailní je obraz. Čím vyšší rozlišení, tím lepší kvalita obrazu. Pro televize do 10 000 Kč se setkáte s dvěma typy rozlišení: HD Ready (1366 x 768 pixelů) a Full HD (1920 x 1080 pixelů). HD Ready je vhodné pro menší televize (do 32 palců), které nevyžadují tak vysokou ostrost obrazu. Full HD je lepší volbou pro větší televize (nad 32 palců), které zobrazují více detailů a nabízejí lepší zážitek z filmů, sportu nebo her.

Pokud chcete ještě vyšší rozlišení, můžete sáhnout po televizích s 4K Ultra HD (3840 x 2160 pixelů). Tyto televize mají čtyřikrát více pixelů než Full HD a zobrazují obraz s ohromující ostrostí a barevností. Nicméně, pro televize do 10 000 Kč jsou tyto modely spíše vzácností a navíc potřebujete mít k dispozici obsah v 4K kvalitě, který není tak běžný.

Kromě rozlišení je také důležité podívat se na typ panelu, který televize používá. Panel určuje, jak se chovají barvy, kontrast a pozorovací úhly na obrazovce. Nejběžnějšími typy panelů jsou LCD (Liquid Crystal Display) a LED (Light Emitting Diode). LCD panely jsou levnější a energeticky úsporné, ale mají horší podání barev a kontrastu než LED panely. LED panely jsou dražší a spotřebovávají více energie, ale mají lepší podání barev a kontrastu než LCD panely. LED panely se dále dělí na Direct LED a Edge LED podle toho, jak jsou umístěny podsvícení diod. Direct LED panely mají diody rovnoměrně rozložené po celé ploše obrazovky, což zlepšuje kontrast a uniformitu obrazu. Edge LED panely mají diody umístěné pouze po okrajích obrazovky, což snižuje tloušťku a hmotnost televize, ale zhoršuje kontrast a uniformitu obrazu.

televize do 10 000 Kč se smart funkcemi
I do 10 000 Kč lze pořídit televizi se smart funkcemi

Zvážit byste při výběru měli také smart funkce. Chytrá televize je televize, která je připojená k internetu a umožňuje vám přistupovat k různým online službám, jako jsou streamovací platformy, sociální sítě, prohlížeče, hry a další. Chytrá televize vám tak nabízí širší možnosti zábavy a interakce než obyčejná televize. Chytré televize používají různé operační systémy, které ovlivňují jejich funkčnost, rychlost a dostupnost aplikací. Mezi nejpopulárnější operační systémy patří Android TV, webOS, Tizen a Smart Hub. Každý z nich má své výhody a nevýhody, takže je dobré si je porovnat před koupí.

V úvahu byste měli vzít také zvukovou kvalitu televize. Zvuk je důležitou součástí sledování televize, protože dodává atmosféru a emoce obsahu, který sledujete. Bohužel, většina televizí do 10 000 Kč nemá moc dobré reproduktory, které by dokázaly podat čistý a silný zvuk. Proto doporučujeme pořídit si k televizi externí zvukový systém, jako je soundbar nebo domácí kino. Tyto systémy vám zajistí lepší zvukový zážitek než vestavěné reproduktory televize.

Nejlepší výrobci televizí do 10 000 Kč

  • Samsung: Samsung je známý svou inovací a kvalitou v oblasti elektroniky. I v cenovém rozmezí do 10 000 Kč nabízí modely, které se vyznačují dobrým rozlišením obrazu a spolehlivostí. Tyto televize obvykle nabízejí základní smart funkce, Full HD rozlišení a jsou vybaveny technologií, jako je PurColor pro živější barvy.
  • LG: LG je další oblíbená značka, která se zaměřuje na výrobu vysoce kvalitních televizí. V této cenové kategorii se zaměřují především na poskytování modelů s dobrým rozlišením a kvalitním panelem. LG televize často nabízí funkce jako dynamické barevné zlepšení a virtuální prostorový zvuk, což zlepšuje celkový zážitek ze sledování.
  • Panasonic: Panasonic nabízí v cenové relaci do 10 000 Kč televize, které jsou známé svou odolností a kvalitou obrazu. Tyto televize jsou často vybaveny technologiemi pro zlepšení obrazu a zvuku a poskytují uživatelům stabilní a spolehlivý výkon.
  • Gogen: Gogen je značka, která je známá svým zaměřením na cenově dostupné modely. V této cenové kategorii nabízí Gogen televize s dobrým poměrem cena/výkon. Modely často zahrnují Full HD rozlišení a některé základní smart funkce.
  • Hisense: Hisense je relativně novým hráčem na trhu s televizemi, ale rychle si získává reputaci díky svým cenově dostupným, ale kvalitním televizím. V této cenové kategorii nabízí Hisense modely s dobrým rozlišením, jasným obrazem a některé smart funkce.
  • Hyundai: Hyundai, známý svými automobily, také produkuje cenově dostupné televize. Tyto modely jsou ideální pro zákazníky, kteří hledají základní, ale spolehlivou televizi bez mnoha extra funkcí. Hyundai televize obvykle nabízejí dobré rozlišení obrazu a jednoduché uživatelské rozhraní.
  • JVC: JVC je tradiční značka v oblasti audiovizuální techniky a jejich televize v cenovém rozmezí do 10 000 Kč jsou známé dobrým zvukem a kvalitním zpracováním. Tyto televize nabízí dobrý poměr cena/výkon, ačkoli mohou mít méně smart funkcí než některé konkurenční značky.

Často kladené otázky ohledně televizí do 10 000 Kč

Jakou velikost televize mohu očekávat v této cenové kategorii?

V cenovém rozmezí do 10 000 Kč obvykle najdete televize s velikostí obrazovky od 32 palců do 43 palců. Velikost závisí na značce a modelu, a některé značky mohou nabízet i větší velikosti, ale s jednoduššími specifikacemi.

Nabízejí televize do 10 000 Kč 4K rozlišení?

4K rozlišení je méně běžné v této cenové kategorii. Většina modelů do 10 000 Kč nabízí Full HD (1080p) rozlišení. Nicméně, některé značky mohou nabízet 4K modely na horním konci tohoto cenového spektra, obvykle s omezenými dalšími funkcemi.

Jsou tyto televize vybaveny smart funkcemi?

Mnoho televizí v cenové kategorii do 10 000 Kč nabízí základní smart funkce, jako je připojení k internetu, přístup k populárním streamovacím službám a někdy i vestavěné aplikace. Úroveň a rozsah smart funkcí se však mohou lišit v závislosti na značce a modelu.

Mají tyto televize omezení v oblasti zvukové kvality?

Televize v nižší cenové kategorii mohou mít omezenou zvukovou kvalitu a méně pokročilé zvukové technologie. Pro zlepšení zvukového zážitku mohou spotřebitelé zvážit připojení externího zvukového systému, jako je soundbar nebo domácí kino.

Je možné najít televizi s vysokou obnovovací frekvencí v této cenové kategorii?

Televize do 10 000 Kč obvykle mají standardní obnovovací frekvenci 60 Hz. Vyšší obnovovací frekvence, jako 120 Hz, jsou méně běžné v této cenové kategorii a jsou častěji k nalezení v dražších modelech.

Další televize do 10 000 Kč

Přejít nahoru