Domů > Televize > Do 30 000 Kč

Nejlepší televize do 30 000 Kč

V cenové relaci do 30 000 Kč již lze najít televize s působivými funkcemi od kterých lze očekávat dobrou kvalitu obrazu, smart funkce a přijatelný design. Výjimkou není ani 4K rozlišení, HDR podpora a dokonce i přístup k populárním streamovacím službám.

1. LG OLED55C31 LG OLED55C31
Kvalitní televize do 30 000 Kč
4.9 / 5
2. Sony Bravia KD-65X75WL Sony Bravia KD-65X75WL
Kvalitní televize
4.9 / 5
3. Samsung QE55QN85C Samsung QE55QN85C
Dobrá cena
4.9 / 5
4. LG OLED55B33 LG OLED55B33
Kvalitní 4K televize
4.9 / 5
5. LG OLED42C31 LG OLED42C31
Poměr cena/výkon
4.8 / 5

Nejlepší televize do 30 000 Kč

LG OLED55C31

Kvalitní televize do 30 000 Kč
LG OLED55C31

Klady

  • Krásný obraz
  • Design
  • Dobrý zvuk
  • Jednoduché nastavení a ovládání
  • Vysoké 4K rozlišení

Zápory

  • Vyšší cena

lze pořídit v českých e-shopech za cenu od do  

Televize LG OLED55C31 představuje vrcholnou kombinaci elegantního designu a nejmodernějších technologií, které z ní činí ideální volbu pro každého, kdo hledá kvalitní zážitek ze sledování. S 55palcovou OLED obrazovkou, která nabízí 4K Ultra HD rozlišení a podporu pro HDR10 a HLG, vám tato televize umožní užívat si obsah ve vysokém rozlišení s neuvěřitelnou hloubkou a živostí barev. Díky pokročilému procesoru α9 4K Gen6 AI, který inteligentně vylepšuje objekty na obrazovce, poskytuje televizor vynikající detaily a přirozenou hloubku obrazu. Nechybí ani dynamické mapování tónů s technologií Dynamic Tone Mapping Pro pro ještě realističtější zobrazení. Navíc, díky samosvíticím pixelům dosahuje nekonečného kontrastu, což zajišťuje, že černá je opravdu hluboká a detaily jsou ostré i v nejtmavších scénách. Design televizoru je navržen tak, aby doplnil každý interiér, s téměř neviditelnými rámečky a ultra tenkým profilem, který umožňuje plné ponoření do děje.

Co se týče zvuku, LG OLED55C31 nabízí zážitek, který je srovnatelný s kinem, díky podpoře Dolby Atmos a AI Sound Pro, který virtuálně vytváří 9.1.2 kanálový zvuk, takže se budete cítit jako uprostřed akce. Televizor je vybaven nejen vyspělými audio technologiemi, ale také širokou škálou inteligentních funkcí, včetně hlasového ovládání, integrace s Amazon Alexa, Apple Airplay 2 a možnosti párování s mobilním zařízením. S operačním systémem webOS 23 si můžete vytvořit personalizované profily pro každého člena domácnosti, což zajišťuje, že vaše oblíbené obsahy a informace budou vždy na dosah ruky. Pro hráče televize nabízí rychlou dobu odezvy, podporu NVIDIA G-Sync a AMD FreeSync Premium, což z ní činí skvělou volbu i pro náročné herní zážitky.

LG OLED55C31 se v českých internetových obchodech prodává od  .

Sony Bravia KD-65X75WL

Kvalitní televize
Sony Bravia KD-65X75WL

Klady

  • Obraz
  • Poměr cena/výkon
  • Dobrý zvuk
  • Přehledné ovládání

Zápory

  • Občas trošku pomalejší

lze pořídit v českých e-shopech za cenu od do  

Sony Bravia KD-65X75WL je skvělou volbou pro každodenní zábavu, která do vašeho obývacího pokoje přináší kvalitní obraz a zvuk za cenu do 30 000 Kč. Díky 4K Ultra HD rozlišení a procesoru X1 si užijete obsah s větším kontrastem, lepšími barvami a detailní čistotou. Televize podporuje technologie HDR10, HLG a Dolby Vision pro vylepšení obrazu, zatímco Dolby Atmos a reproduktory X-Balanced s výkonem 20 W zajišťují bohatý a prostorový zvuk. S integrovanými službami jako Netflix, Disney+, HBO Max a Apple TV máte neomezený přístup k zábavnému obsahu, zatímco Google TV usnadňuje navigaci a hlasové ovládání přidává na pohodlí. Připojení k internetu je možné přes LAN, WiFi a Bluetooth, a díky podpoře Chromecastu a Miracastu můžete snadno sdílet obsah z vašich mobilních zařízení. Navíc, díky VESA 300×300 je televizor snadno instalovatelný na zeď pro ještě lepší zážitek ze sledování.

K televizoru Sony Bravia KD-65X75WL je možné připojit i vysoce kvalitní soundbar Sony HT-S2000, který poskytuje 3.1kanálový Dolby Atmos zvuk s výkonem 250 W pro pohlcující zážitek při sledování filmů nebo hraní her. Soundbar je vybaven HDMI a optickým digitálním audio vstupem, podporuje 4K Video Pass, ARC a HDCP 2.2, což umožňuje kvalitní přenos obrazu a zvuku. S technologiemi Dolby TrueHD a DTS-HD Master Audio si užijete čistý a úderný zvuk, zatímco Bluetooth a USB nabízí flexibilní možnosti připojení. Kombinace televizoru a soundbaru tedy přináší domácí zábavu na novou úroveň s vynikajícím obrazem, zvukem a snadným přístupem k široké škále obsahu.

Sony Bravia KD-65X75WL se v českých internetových obchodech prodává od  .

Samsung QE55QN85C

Dobrá cena
Samsung QE55QN85C

Klady

  • Pěkný obraz
  • Design
  • Poměr cena/výkon
  • Vysoké rozlišení

Zápory

lze pořídit v českých e-shopech za cenu od do  

Tento 55palcový model přináší ohromující vizuální zážitek díky Quantum Mini LED technologii, která zajišťuje brilantní kontrast a neuvěřitelnou hloubku obrazu ve 4K Ultra HD rozlišení. Vybavený HDR10, HDR10+ a HLG podporou, televizor umožňuje sledovat obsah s neuvěřitelnými detaily a živými barvami, přičemž každý okamžik na obrazovce působí maximálně realisticky. Díky lokálnímu stmívání a pokročilé technologii zpracování obrazu Neural Quantum Processor 4K je každá scéna optimalizována pro nejlepší možnou kvalitu, což z něj dělá ideální volbu pro filmové fanoušky a hráče hledající dokonalou harmonii mezi obrazem a zvukem. Zvukový zážitek dotváří Dolby Atmos a Dolby Digital Plus, což zaručuje pohlcující prostorový zvuk, který vás úplně pohltí.

Navíc, Samsung QE55QN85C přichází s řadou chytrých funkcí, které z něj dělají mnohem víc než jen obyčejnou televizi. S integrovaným hlasovým ovládáním, podporou Apple Airplay 2, a možností párování s mobilním zařízením se stává centrem domácí zábavy. Smart TV platforma Tizen umožňuje snadný přístup k oblíbeným streamovacím službám, zatímco funkce jako Auto HDR Remastering a podpora Xbox Game Pass rozšiřují vaše možnosti zábavy na nové úrovně. Pro milovníky umění televizor nabízí i exkluzivní přístup k digitálnímu umění a NFT prostřednictvím první platformy pro prodej digitálního umění přímo z obrazovky. Tento model je dokonalou volbou pro ty, kteří chtějí ve svém domově kombinovat styl, výkon a nekonečné možnosti zábavy, a to vše do ceny 30 000 Kč.

Samsung QE55QN85C se v českých internetových obchodech prodává od  .

LG OLED55B33

Kvalitní 4K televize
LG OLED55B33

Klady

  • Obraz
  • Design
  • Poměr cena/výkon
  • Zvuk

Zápory

lze pořídit v českých e-shopech za cenu od do  

55″ LG OLED55B33 je špičková SMART OLED televize, která přináší nejen úchvatnou kvalitu obrazu v 4K Ultra HD rozlišení, ale také řadu chytrých funkcí, které posunou váš zážitek ze sledování na novou úroveň. Díky procesoru α7 4K Gen6 AI se můžete těšit na vynikající vizuální zážitek, jelikož televizor inteligentně upravuje obraz nízkého rozlišení tak, aby byl co nejvíce přiblížen kvalitě 4K. To zajišťuje, že vaše oblíbené filmy a seriály budou vypadat lépe než kdy předtím. S podporou HDR10, HLG a Dolby Vision se každá scéna rozsvítí s neuvěřitelnou hloubkou barev a kontrastem, zatímco Dolby Atmos a AI Sound Pro přinesou oslňující zvuk, který vás pohltí. Navíc, díky samosvítícím pixelům, které fungují bez potřeby dodatečného podsvícení, dosahuje televizor vynikajícího kontrastu a černé barvy, která je skutečně hluboká.

Design televizoru je stejně ohromující jako jeho výkon. S jeho minimalistickým a ultratenkým provedením se stane elegantním doplňkem každého interiéru. Nová domovská obrazovka webOS 23 usnadňuje ovládání a přizpůsobení podle vašich preferencí, ať už je to nastavení oblíbeného obsahu nebo vytvoření personalizovaného profilu, který vám bude poskytovat upozornění a doporučení podle vašich potřeb. Pro hráče televize nabízí režim Game Optimizer a podporu pro NVIDIA G-Sync, AMD FreeSync Premium, což zajišťuje bezproblémový herní zážitek bez zpoždění. Navíc, integrace s Amazon Alexa, Apple Airplay 2 a možnost párování s mobilním zařízením znamenají, že LG OLED55B33 se snadno stane centrem vaší digitální domácnosti.

LG OLED55B33 se v českých internetových obchodech prodává od  .

LG OLED42C31

Poměr cena/výkon
LG OLED42C31

Klady

  • Pěkný obraz
  • Barevné podání
  • Design
  • 120 Hz

Zápory

  • Lesklý displej

lze pořídit v českých e-shopech za cenu od do  

LG OLED42C31 se vyznačuje svým moderním designem a špičkovými technologiemi pro dokonalý zážitek ze sledování. Díky 42palcové OLED obrazovce s 4K Ultra HD rozlišením a pokročilým procesorem α9 4K Gen6 AI, tento televizor přináší neskutečně živé a přesné barvy, doplněné o dynamické mapování tónů s technologií Dynamic Tone Mapping Pro. To vše zajišťuje neuvěřitelný obraz s hlubokým kontrastem a detailními texturami, který doslova oživí každou scénu. Samosvíticí pixely umožňují dosažení perfektní černé, což znamená, že obraz je ostrý a plný jemných detailů bez potřeby tradičního podsvícení.

Kromě vynikajícího obrazu LG OLED42C31 nabízí i bohaté možnosti konektivity a chytré funkce. S podporou pro HDR10, HLG, a Dolby Vision, televizor zajišťuje optimální zobrazení obsahu z různých zdrojů. Díky 4 HDMI vstupům, 3 USB portům, LAN, WiFi, Bluetooth, a dalším, je připojení jakéhokoli zařízení hračkou. Pro milovníky hudby a filmů je tu Dolby Atmos a AI Sound Pro, které společně vytvářejí působivý prostorový zvuk. S webOS 23 můžete snadno přizpůsobit televizor potřebám každého člena domácnosti a díky integraci s Amazon Alexa, Apple AirPlay 2, a možnostmi párování s mobilními zařízeními, se stane centrem vaší digitální domácnosti. Ať už hledáte televizor pro sledování filmů, hraní her, nebo prostě chcete zažít kinematografický zážitek přímo u vás doma, LG OLED42C31 je tou pravou volbou do 30 000 Kč.

LG OLED42C31 se v českých internetových obchodech prodává od  .

Jak vybrat televizi do 30 000 Kč

Nejprve si musíte určit, jak velkou televizi chcete. To závisí na velikosti místnosti, ve které ji budete umisťovat, a na vzdálenosti, ze které na ni budete koukat. Obecně platí, že čím větší je televize, tím lépe si užijete detaily obrazu. Ale pozor, pokud budete sedět příliš blízko, můžete vidět jednotlivé pixely a rušivé artefakty. Prostor mezi vámi a televizí by měl být alespoň třikrát větší než úhlopříčka televize.

S velikosti televize se pojí také rozlišení, tedy počet pixelů na obrazovce. Čím vyšší je rozlišení, tím ostřejší a detailnější je obraz. V současnosti jsou nejrozšířenější televize s rozlišením Full HD (1920 x 1080 pixelů) a 4K (3840 x 2160 pixelů). Televize s rozlišením 4K dokážou zobrazit čtyřikrát více detailů než Full HD televize, což je obzvláště znát u velkých úhlopříček. Pokud chcete mít televizi připravenou na budoucnost, doporučujeme sáhnout po 4K televizi. Už nyní je dostupný dostatek obsahu v tomto rozlišení, například na streamovacích službách jako Netflix nebo YouTube.

Televize do 30 000 Kč
U televizí do 30 000 Kč je 4K rozlišení již takřka běžná věc

Kvalita obrazu však nezávisí pouze na zvoleném rozlišení, ale z velké části také typ panelu, který ovlivňuje kvalitu barev, kontrastu a pozorovacích úhlů. Nejběžnější jsou LCD panely s LED podsvícením, které jsou cenově dostupné a nabízejí slušný obraz. Nevýhodou je nižší kontrast a horší podání černé barvy. Pokročilejší technologií jsou OLED panely, které mají organické diody jako zdroj světla. Ty se dokážou individuálně zapínat a vypínat, což zajišťuje perfektní kontrast a hlubokou černou. OLED televize také mají široké pozorovací úhly a živé barvy. Nevýhodou je vyšší cena a nižší jas.

Zvuk je dalším aspektem, který byste neměli podceňovat. I když máte skvělý obraz, pokud je zvuk mdlý a plechový, nebude to dobrý zážitek. Bohužel většina dnešních televizí má slabé reproduktory s malým výkonem a kvalitou. Proto doporučujeme pořídit si externí zvukové zařízení, jako je soundbar nebo domácí kino. Ty vám zajistí bohatší a prostorovější zvuk s lepšími basy.

Co se externích zařízení týká, zde je nezbytné se při výběru podívat také na konektivitu televize, protože právě ta určuje, jaké zařízení můžete připojit k televizi. Zkontrolujte si, kolik má televize HDMI portů a jaké jsou jejich verze. HDMI porty slouží k připojení například herních konzolí, Blu-ray přehrávačů nebo set-top boxů. Verze HDMI ovlivňuje rychlost přenosu dat a podporované funkce. Například HDMI 2.1 umožňuje přenášet obraz v rozlišení 8K nebo 4K s vysokou obnovovací frekvencí. Dále byste měli mít alespoň jeden USB port, který umožňuje připojit například flash disk nebo externí disk s vlastním obsahem. Pokud chcete bezdrátově propojit televizi s mobilním telefonem nebo notebookem, podívejte se, zda má televize Wi-Fi nebo Bluetooth.

Smart funkce jsou dalším kritériem, které byste měli zvážit. Smart televize jsou schopné připojit se k internetu a spouštět různé aplikace, jako jsou streamovací služby, sociální sítě, prohlížeče nebo hry. Každá značka televize má svůj vlastní operační systém, který se liší v nabídce aplikací, rychlosti, designu a ovládání. Mezi nejpopulárnější patří Android TV, Tizen, webOS nebo Roku TV. Při výběru smart televize si ověřte, zda má dostatek paměti a procesorového výkonu, aby byla schopna plynule spouštět aplikace. Také si zjistěte, jaké možnosti ovládání máte k dispozici. Některé televize podporují hlasové ovládání pomocí vestavěného mikrofonu nebo externího asistenta, jako je Google Assistant nebo Alexa. Jiné mají speciální dálkové ovladače s dotykovým panelem nebo gesty.

Smart televize do 30 000 Kč
Smart funkce u televizí do 30 000 Kč

Posledním parametrem je spotřeba elektrické energie. Televize jsou označeny energetickými štítky od A+++ do G podle toho, jak úsporné jsou. Čím vyšší je třída, tím nižší je spotřeba a tím nižší jsou náklady na provoz. Spotřeba závisí na velikosti a typu panelu, jasu obrazu a použitých funkcích. Obecně platí, že OLED panely jsou úspornější než LCD panely s LED podsvícením.

Nejlepší výrobci televizí do 30 000 Kč

  • Samsung: Samsung je jedním z předních výrobců elektroniky a jeho televize jsou známé svou kvalitou a inovacemi. V cenovém rozmezí do 30 000 Kč nabízí Samsung řadu modelů, které se vyznačují vysokým rozlišením, živými barvami a spolehlivou smart technologií. Mnoho modelů v této cenové kategorii je vybaveno QLED technologií, která poskytuje lepší barevné podání a vyšší jas než standardní LED televizory.
  • LG: LG je další velký hráč na trhu televizí, známý svými inovativními řešeními a kvalitním obrazem. V rozpočtu do 30 000 Kč nabízí LG televizory s OLED a LED technologií, které zajišťují vynikající kvalitu obrazu a hluboké černé barvy. LG také klade velký důraz na uživatelské rozhraní a jejich modely často obsahují chytré funkce jako je umělá inteligence, hlasové ovládání a integrované streamingové služby.
  • Sony: Sony je známé svou schopností kombinovat vynikající obrazovou a zvukovou kvalitu. V ceně do 30 000 Kč nabízí Sony televizory, které se vyznačují přesným zpracováním barev, vynikajícím pohybovým zpracováním a vysokým rozlišením. Mnoho modelů Sony v této cenové kategorii také obsahuje pokročilé zvukové technologie, jako je Acoustic Multi-Audio systém, který poskytuje bohatý a jasný zvuk.
  • Philips: Philips nabízí televizory, které jsou známé svou cenovou dostupností a solidním výkonem. V cenovém rozmezí do 30 000 Kč se zaměřuje především na LED televizory, které nabízejí dobrý obraz a jsou vybaveny chytrými funkcemi. Philips se také vyznačuje technologií Ambilight, která rozšiřuje obraz na stěnu za televizí pomocí LED světel, což vytváří pohlcující zážitek ze sledování.
  • TCL: TCL je relativně novým hráčem na trhu, ale rychle si získává popularitu díky své nabídce cenově dostupných televizí s vysokým rozlišením a chytrými funkcemi. V rozpočtu do 30 000 Kč nabízí TCL televizory s 4K rozlišením a HDR, které poskytují výborný obraz za příznivou cenu. TCL televizory jsou také známé svou jednoduchostí použití a integrací s populárními streamingovými službami.

Často kladené otázky ohledně televizí do 30 000 Kč

Jakou velikost televize do 30 000 Kč si mám koupit?

Velikost televize závisí na několika faktorech, jako je vzdálenost od sedací soupravy, rozlišení obrazu, úhel pohledu a osobní preference. Obecně platí, že čím větší je televize, tím lépe budete vidět detaily a tím více se ponoříte do zážitku ze sledování. Na druhou stranu, příliš velká televize může být nepohodlná pro oči a zabrat příliš mnoho místa v místnosti.

Jako orientační pravidlo můžete použít následující vzorec: vzdálenost od televize (v centimetrech) dělte dvěma a dostanete optimální úhlopříčku televize (v palcích). Samozřejmě se jedná jen o doporučení a můžete si zvolit menší nebo větší televizi podle svých preferencí.

Jaké rozlišení obrazu si mám vybrat?

Rozlišení obrazu určuje počet pixelů, které tvoří obraz na obrazovce. Čím více pixelů, tím ostřejší a detailnější je obraz. V současnosti jsou nejběžnějšími rozlišeními Full HD (1920 x 1080 pixelů) a 4K (3840 x 2160 pixelů). Full HD je stále dostatečné pro většinu zdrojů obsahu, jako jsou televizní vysílání, filmy na DVD nebo Blu-ray nebo streamovací služby. 4K nabízí čtyřikrát více pixelů než Full HD a je ideální pro sledování filmů a seriálů ve vysoké kvalitě, jako jsou například Netflix, Amazon Prime Video nebo YouTube. 4K také umožňuje zvětšit obraz bez ztráty kvality.

V cenové kategorii do 30 000 Kč najdete jak televize s rozlišením Full HD, tak s rozlišením 4K. Pokud chcete mít budoucnostvzdornou televizi, která vám umožní sledovat obsah ve 4K kvalitě, doporučujeme investovat do televize s rozlišením 4K. Pokud vám stačí Full HD kvalita a chcete ušetřit nějaké peníze, můžete si vybrat televizi s rozlišením Full HD.

Jaký typ panelu je nejlepší v této cenové kategorii?

Nejčastějšími typy panelů v této cenové kategorii jsou LED a QLED. OLED panely jsou obvykle dražší. LED a QLED panely nabízejí dobrý kontrast a barvy a jsou vhodné pro většinu domácích prostředí.

Jak důležité jsou smart funkce v televizorech do 30 000 Kč?

Smart funkce jsou velmi užitečné, umožňují přístup k online streamovacím službám, aplikacím a dalším inteligentním funkcím. Většina televizorů v této cenové kategorii již obsahuje smart funkce, ale je dobré zkontrolovat dostupnost a kompatibilitu s oblíbenými aplikacemi.

Jaký je rozdíl v kvalitě zvuku mezi televizory v této cenové kategorii?

Zvuková kvalita se může výrazně lišit v závislosti na modelu a značce. Některé televizory nabízejí lepší integrované reproduktory a zvukové technologie než jiné. Pro dosažení nejlepšího zvukového zážitku může být vhodné investovat do externího soundbaru nebo domácího kina.

Další televize do 30 000 Kč

Přejít nahoru