Domů > Televize > Do 20 000 Kč

Nejlepší televize do 20 000 Kč

Televize do 20 000 Kč jsou vhodné pro ty, kteří hledají solidní výkon a funkce za rozumnou cenu. Na výběr je v dnešní době spousta možností. Televize v této cenové kategorii nabízejí širokou škálu funkcí, velikostí a značek.

1. Sony Bravia KD-55X80K Sony Bravia KD-55X80K
Kvalitní televize do 20 000 Kč
4.9 / 5
2. TCL 65C745 TCL 65C745
Poměr cena/výkon
4.9 / 5
3. LG 70UR8000 LG 70UR8000
Kvalitní televize
4.9 / 5
4. Samsung QE55Q60C Samsung QE55Q60C
Kvalitní televize do 20 000 Kč
4.8 / 5
5. Samsung QE50Q80C Samsung QE50Q80C
Poměr cena/výkon
4.8 / 5

Nejlepší televize do 20 000 Kč

Sony Bravia KD-55X80K

Kvalitní televize do 20 000 Kč
Sony Bravia KD-55X80K

Klady

  • Obraz
  • Zvuk
  • Poměr cena/výkon
  • Jednoduché ovládání

Zápory

lze pořídit v českých e-shopech za cenu od do  

Sony BRAVIA KD-55X80K je televizor, který vás pohltí svým dechberoucím obrazem a chytrými funkcemi, navrženými tak, aby poskytovaly co nejlepší zážitek z každého typu zábavy. Tento model funguje na platformě Google TV a nabízí úchvatné 4K Ultra HD rozlišení na 55″ obrazovce, která ožívá díky Direct LED podsvícení a extra výkonnému procesoru X1. Díky technologiím jako HDR10, Dolby Vision, a TRILUMINOS PRO získáváte obraz s věrnými barvami a nádherným kontrastem, který přináší více než miliardu barev. Sony nepřehlédla ani zvukový zážitek, proto televizor vybavila 20W reproduktory, Dolby Atmos a DTS Digital Surround, což zajišťuje prostorový zvuk obklopující vás ze všech směrů. Navíc, s integrovaným Chromecastem a Bluetooth připojením snadno streamujete obsah z mobilních zařízení a připojíte své oblíbené soundbary či další zařízení.

Pokročilé funkce televizoru Sony BRAVIA KD-55X80K zahrnují automatické obrazové režimy, které se přizpůsobí podle toho, co sledujete, či hrajete, a optimalizaci obrazu a zvuku dle vašeho prostředí. Unikátní je i možnost nahrávání na externí HDD, hlasové ovládání přes Google Assistant a kompatibilita s Apple AirPlay 2 pro snadné sdílení obsahu z vašich Apple zařízení. Herní režim a nízká latence jsou pak připraveny uspokojit i nejnáročnější hráče.

Sony Bravia KD-55X80K se v českých internetových obchodech prodává od  .

TCL 65C745

Poměr cena/výkon
TCL 65C745

Klady

  • Cena
  • Design
  • Obraz
  • Smart funkce
  • Nízká hmotnost

Zápory

  • Složitější první nastavení

lze pořídit v českých e-shopech za cenu od do  

Chytrá televize TCL 65C745 přichází s impozantním 65palcovým QLED displejem, který díky technologii Quantum Dot přináší více než jednu miliardu barev a odstínů, zajišťující 100% objem barev. To znamená, že obraz je živý, přirozený a sytý bez ohledu na úroveň jasu, což je klíčové pro maximální zážitek z HDR obsahu dostupného na platformách jako Netflix, HBO Max, Disney+ a Apple TV, nebo při hraní moderních her na konzolích nové generace. Technologie Full Array Local Dimming (FALD) zase zajišťuje, že obrazovka televize je rozdělena do zón, kde jas každé z nich je řízen nezávisle, což přináší obraz s neuvěřitelnou hloubkou, vysokým jasem a hlubokými černými tóny pro precizní detaily ve všech scénách.

Kromě vynikající kvality obrazu televize TCL 65C745 nabízí širokou paletu funkcí pro chytré domácnosti a zábavu. Podpora pro Google TV znamená, že máte snadný přístup ke všemu oblíbenému obsahu z různých aplikací a předplatných, uspořádaného přímo pro vás, a díky integrovanému hlasovému ovládání Google Assistent, Amazon Alexa a Apple Airplay 2 můžete televizor ovládat hlasem, což přináší neuvěřitelnou flexibilitu a pohodlí. Pro hráče televize přichází s Game Master Pro 2.0, nabízející vysokou obnovovací frekvenci a nízkou odezvu díky HDMI 2.1, což zajišťuje plynulé a ostré hraní her. K tomu všemu televize přináší skvělý 3D zvuk díky technologii Dolby Atmos, což znamená, že každý film nebo hra je doprovázena kinematografickou zvukovou kvalitou.

TCL 65C745 se v českých internetových obchodech prodává od  .

LG 70UR8000

Kvalitní televize
LG 70UR8000

Klady

  • Obraz
  • Poměr cena/výkon
  • Smart funkce

Zápory

lze pořídit v českých e-shopech za cenu od do  

Pokud hledáte televizi, která promění váš obývací pokoj v osobní kino, LG 70UR8000 je skvělá volba do 20 000 Kč. S úhlopříčkou 178 cm a rozlišením 4K Ultra HD se můžete těšit na detailní a působivý obraz. Technologie Direct LED zajistí, že každý obraz bude živý a kontrastní, zatímco podpora HDR10 a HLG přináší ještě větší hloubku a realističnost barev. Nejenže obraz vypadá fantasticky, ale díky 20W reproduktorům a technologiím AI Sound Pro a Dolby Digital si užijete i kvalitní zvuk. Televize je vybavena smart funkcemi, jako jsou HbbTV 2.0, hlasové ovládání a přehrávání 360° videa, což vám umožní prohlížet internetový obsah, streamovat videa a mnoho dalšího. Ať už se jedná o sledování oblíbených seriálů na Netflixu, poslech hudby přes Spotify nebo hraní her v režimu GAME MODE, tato televize nabízí něco pro každého.

Design televize LG 70UR8000 je stejně působivý jako její technické specifikace. Elegantní šedomodrý rám a možnost připevnění na stěnu pomocí standardu VESA 400×400 mm z ní dělají moderní doplněk každého interiéru. S operačním systémem WebOS na palubě je navigace mezi aplikacemi hladká a intuitivní, což zvyšuje celkový zážitek ze sledování. Díky třem HDMI portům, dvěma USB vstupům a konektivitě přes LAN, WiFi a Bluetooth je televize připravena na všechny vaše multimediální potřeby. Ať už se chcete ponořit do světa filmů a seriálů, nebo si užít dynamické hry, LG 70UR8000 vám poskytne vše potřebné pro dokonalý zážitek z domácí zábavy.

LG 70UR8000 se v českých internetových obchodech prodává od  .

Samsung QE55Q60C

Kvalitní televize do 20 000 Kč
Samsung QE55Q60C

Klady

  • Pěkný obraz
  • Rychlá a snadná instalace
  • Cena
  • Jednoduché ovládání

Zápory

lze pořídit v českých e-shopech za cenu od do  

Samsung QE55Q60C SMART QLED je televizí, která přináší kvalitní vizuální zážitek jako žádná jiná v cenovém rozmezí do 20 000 Kč. S 55palcovou obrazovkou a rozlišením 4K Ultra HD se můžete ponořit do světa, kde každý detail, od trávy na fotbalovém stadionu po kovové brnění ve videohře, vyniká živými a realistickými barvami. Díky technologii Quantum Dot televizor nabízí miliardu barevných odstínů a díky 100% barevnému objemu si užijete obsah s vysokým i nízkým jasem v plné kráse. Technologie Q HDR s pokročilým mapováním tónů HDR10+ zase zajišťuje, že každá scéna bude plná života, s jasnějšími odstíny a větší hloubkou obrazu. To vše je umocněno inteligentním 4K Upscalingem, který díky umělé inteligenci a hlubokému učení převádí veškerý obsah na kvalitní 4K rozlišení, čímž zvedá vaše televizní zážitky na zcela novou úroveň.

Kromě toho, televize Samsung QE55Q60C nabízí celou řadu chytrých funkcí a možností propojení, které z ní dělají mnohem více než jen zařízení pro sledování televizních programů. Párování s mobilním zařízením, podpora Apple Airplay 2, hlasové ovládání, a možnost hraní her bez potřeby konzole díky Xbox Game Pass, vše otevírá dveře k nekonečné zábavě. Navíc, díky certifikaci PANTONE a technologii duálního LED podsvícení, které upravuje barvy a jas podle typu obsahu, je zajištěna výjimečná věrnost barev. Zvuk sledující pohyb a technologie Q-Symphony zase zajistí, že zvuk bude v dokonalé harmonii s obrazem, což přináší nezapomenutelný zážitek při sledování filmů, poslechu hudby nebo hraní her. Samsung QE55Q60C tak představuje ideální volbu pro každého, kdo hledá kvalitní televizi, která překračuje běžné očekávání a posouvá domácí zábavu na novou úroveň.

Samsung QE55Q60C se v českých internetových obchodech prodává od  .

Samsung QE50Q80C

Poměr cena/výkon
Samsung QE50Q80C

Klady

  • Obraz
  • Smart funkce
  • Jednoduché nastavení
  • Design

Zápory

  • Lehce horší pozorovací úhly

lze pořídit v českých e-shopech za cenu od do  

Objevte ohromující vizuální zážitek s televizí Samsung QE50Q80C SMART QLED, která přináší perfektní symfonii brilantních barev a zvuku do vašeho obývacího pokoje. Tento 50palcový skvost v sobě skrývá technologii 4K Ultra HD s přímým zadním LED podsvícením a technologií lokálního stmívání, což zajišťuje bohatý a čistý kontrast, křišťálově čistou ostrost a neuvěřitelně realistické zobrazení s fascinující hloubkou černé a čistotou bílé. Díky integrovanému výkonnému procesoru Neural Quantum Processor 4K, umocněnému neuronovou sítí a umělou inteligencí, si můžete vychutnat své oblíbené filmy či hry ve fantastickém rozlišení, s jedinečnou podívanou při každém spuštění. Navíc, s certifikací PANTONE, televizor zaručuje vynikající věrnost barev, což z něj činí ideální volbu pro ty, kteří chtějí zažít skutečně realistický obraz, ať už sledujete film, hrajete hru, nebo obdivujete virtuální umění.

Smart TV funkce televize Samsung QE50Q80C je navržena tak, aby vám usnadnila život. Můžete snadno spravovat a přistupovat k různým streamovacím platformám, včetně O2 TV, T-Mobile TV či Dramox, což znamená, že najít ten správný film nebo seriál je otázkou několika málo kliknutí. Pro milovníky hudby a filmů přináší televize prostorové audio s technologií OTS Lite a Q-Symphony, což zajišťuje dokonalou harmonii mezi obrazem a zvukem, a dokonce umožňuje plynulé propojení s kompatibilním soundbarem pro ještě lepší zvukový zážitek. Pro hráče je televizor vybaven funkcemi jako Motion Xcelerator Turbo+ a AMD FreeSync Premium Pro, což zajišťuje hladký obraz bez lagů a záseků i při nejrychlejší akci. A s možností připojení k Xbox Game Pass, si můžete užívat stovky her bez potřeby herní konzole. Všechny tyto vlastnosti činí televizi Samsung QE50Q80C skvělou volbou pro každého, kdo hledá vysoce kvalitní zážitek z domácí zábavy, a to vše do ceny 20 000 Kč.

Samsung QE50Q80C se v českých internetových obchodech prodává od  .

Jak vybrat televizi do 20 000 Kč

Nejprve je důležité si uvědomit, jak velkou televizi potřebujete. To závisí na velikosti vašeho obývacího pokoje a na tom, jak daleko od televize budete sedět. Obecně platí, že čím větší je televize, tím lepší je zážitek ze sledování. Nicméně, pokud je televize příliš velká pro váš prostor, může to být nepohodlné a ztrácet se detaily. Jako pravidlo můžete použít následující vzorec: vzdálenost od televize (v centimetrech) děleno 2,5 je rovno úhlopříčce televize (v palcích).

televize do 20 000
Při výběru televize do 20 000 Kč je potřeba zvážit několik klíčových faktorů

Dalším faktorem, který ovlivňuje kvalitu obrazu, je rozlišení televize. Rozlišení určuje, kolik pixelů je na obrazovce a tím i to, jak ostrý a detailní je obraz. V cenové kategorii do 20 000 Kč najdete převážně televize s rozlišením Full HD (1920 x 1080 pixelů) nebo 4K (3840 x 2160 pixelů). Rozdíl mezi nimi je patrný hlavně na větších obrazovkách a při sledování obsahu ve vysokém rozlišení. Pokud máte možnost, doporučujeme si vybrat televizi s rozlišením 4K, protože nabízí lepší kvalitu obrazu a je budoucností televizního vysílání.

Kromě rozlišení je také důležité věnovat pozornost typu panelu televize. Panel je tenká vrstva materiálu, která tvoří obrazovku a určuje, jak dobře se zobrazují barvy, kontrast a pozorovací úhly. Nejběžnějšími typy panelů jsou LCD (Liquid Crystal Display) a OLED (Organic Light Emitting Diode). LCD panely jsou levnější a mají vysokou jasnost, ale mohou mít horší podání černé barvy a nižší pozorovací úhly. OLED panely jsou dražší a mají nižší jasnost, ale nabízí perfektní černou barvu a široké pozorovací úhly. V cenové kategorii do 20 000 Kč najdete spíše LCD panely nebo jejich varianty jako LED nebo QLED.

Samozřejmě při výběru televize je potřeba brát ohled nejen na obraz, ale také na kvalitu zvuku. Televize do 20 000 Kč často mají slabší reproduktory, které nedokážou podat bohatý a vyvážený zvuk. Pokud chcete zlepšit zážitek ze sledování, můžete si pořídit externí zvukovou soustavu, jako je soundbar nebo domácí kino. Tyto zařízení se snadno připojí k televizi pomocí HDMI, optického nebo Bluetooth kabelu.

Dalším faktorem, který byste měli zvážit při výběru televize do 20 000 Kč, je operační systém. Operační systém je software, který umožňuje ovládat televizi a přistupovat k různým aplikacím a službám jako Netflix, YouTube nebo HBO GO. Každý výrobce má svůj vlastní operační systém s různými funkcemi a uživatelským rozhraním. Mezi nejpopulárnější patří Android TV, Tizen, webOS nebo Roku TV. Při výběru operačního systému je důležité si ověřit, zda podporuje všechny aplikace a služby, které chcete používat, a zda je snadno ovladatelný a rychlý.

Smart funkce u televizí do 20 000 Kč
U většiny televizí do 20 000 Kč najdete podporu smart funkcí

A v poslední řadě nezapomeňte ani na konektivitu. Televize do 20 000 Kč by měly mít alespoň tři HDMI porty, jeden USB port a jeden Ethernet port. HDMI porty slouží k připojení externích zařízení, jako jsou herní konzole, Blu-ray přehrávače nebo notebooky. USB port slouží k připojení flash disků nebo pevných disků s multimediálním obsahem. Ethernet port slouží k připojení televize k internetu pomocí kabelu, což je spolehlivější než Wi-Fi.

Nejlepší výrobci televizí do 20 000 Kč

  • Samsung: Jihokorejský gigant je známý svou špičkovou technologií a designem. V cenovém rozmezí do 20 000 Kč najdete především modely s rozlišením Full HD nebo 4K, podsvícením LED nebo QLED, operačním systémem Tizen a podporou HDR. Samsung televize se vyznačují vysokou ostrostí obrazu, bohatými barvami a plynulostí pohybu.
  • LG: Další jihokorejský výrobce, který patří mezi lídry na trhu televizí. LG nabízí modely s rozlišením Full HD nebo 4K, podsvícením LED nebo NanoCell, operačním systémem webOS a podporou HDR. LG televize se pyšní širokými pozorovacími úhly, realistickými barvami a inteligentními funkcemi.
  • Sony: Japonský výrobce, který je známý svou kvalitou a spolehlivostí. Sony nabízí modely s rozlišením Full HD nebo 4K, podsvícením LED nebo OLED, operačním systémem Android TV a podporou HDR. Sony televize se vyznačují vynikajícím zpracováním obrazu, kontrastem a zvukem.
  • Philips: Holandský výrobce, který je známý svou inovativností a originalitou. Philips nabízí modely s rozlišením Full HD nebo 4K, podsvícením LED nebo OLED, operačním systémem Saphi nebo Android TV a podporou HDR. Philips televize se vyznačují unikátní technologií Ambilight, která rozšiřuje barvy obrazu na stěnu za televizí.
  • Hisense: Čínský výrobce, který je známý svou cenovou dostupností a rozmanitostí. Hisense nabízí modely s rozlišením Full HD nebo 4K, podsvícením LED nebo QLED, operačním systémem VIDAA U nebo Android TV a podporou HDR. Hisense televize se vyznačují dobrým poměrem cena/výkon, jasem a konektivitou.
  • TCL: Čínský výrobce, který je známý svou rychlou expanzí a spoluprací s renomovanými značkami. TCL nabízí modely s rozlišením Full HD nebo 4K, podsvícením LED nebo QLED, operačním systémem Android TV nebo Roku TV a podporou HDR. TCL televize se vyznačují moderním designem, kvalitním obrazem a zvukem.
  • Sencor: Český výrobce, který je známý svou národností a nízkou cenou. Sencor nabízí modely s rozlišením HD Ready nebo Full HD, podsvícením LED, operačním systémem Linux nebo Android TV a bez podpory HDR. Sencor televize se vyznačují jednoduchostí, úsporností a dostatečnou funkcionalitou.
  • Sharp: Japonský výrobce, který je známý svou tradicí a prestiží. Sharp nabízí modely s rozlišením Full HD nebo 4K, podsvícením LED, operačním systémem Linux nebo Android TV a podporou HDR. Sharp televize se vyznačují ostrým obrazem, elegantním vzhledem a dlouhou životností.

Často kladené otázky ohledně televizí do 20 000 Kč

Jakou velikost obrazovky si mám vybrat?

Velikost obrazovky je jedním z nejdůležitějších faktorů, které ovlivňují váš zážitek ze sledování televize. Obecně platí, že čím větší obrazovka, tím lepší obraz a zvuk. Nicméně, velikost obrazovky by měla být také v souladu s velikostí a uspořádáním vašeho pokoje. Pokud je vaše televize příliš velká nebo příliš malá pro váš prostor, může to snížit kvalitu obrazu a způsobit nepohodlí při sledování. Proto je dobré si před koupí změřit vzdálenost mezi místem, kde budete sedět, a místem, kde bude stát televize. Jako orientační pravidlo můžete použít následující vzorec: vzdálenost (v cm) = 2,5 x úhlopříčka obrazovky (v palcích). Například, pokud chcete koupit televizi s úhlopříčkou 43 palců (109 cm), měli byste sedět asi 273 cm od ní.

Jaký typ panelu si mám vybrat?

Typ panelu ovlivňuje barvy, kontrast, jas a pozorovací úhly vaší televize. Nejběžnějšími typy panelů jsou LCD (Liquid Crystal Display), LED (Light Emitting Diode) a OLED (Organic Light Emitting Diode). LCD panely jsou nejlevnější a nejrozšířenější, ale mají nižší kontrast a širší pozorovací úhly než LED nebo OLED panely. LED panely jsou vlastně LCD panely s podsvícením pomocí LED diod, které umožňují dosáhnout vyššího jasu a lepšího kontrastu než LCD panely. OLED panely jsou nejmodernější a nejkvalitnější, ale také nejdražší. OLED panely nemají potřebu podsvícení, protože každý pixel je samostatným zdrojem světla. To znamená, že OLED panely mají dokonalý kontrast, živé barvy a velmi úzké pozorovací úhly.

Jaké rozlišení si mám vybrat?

Rozlišení je počet pixelů na obrazovce, který určuje ostrost a detailnost obrazu. Čím vyšší rozlišení, tím lepší obraz. V současnosti jsou nejběžnějšími rozlišeními HD (High Definition), Full HD (Full High Definition) a 4K (Ultra High Definition). HD rozlišení má 1280 x 720 pixelů, Full HD rozlišení má 1920 x 1080 pixelů a 4K rozlišení má 3840 x 2160 pixelů. To znamená, že 4K televize má čtyřikrát více pixelů než Full HD televize a šestnáctkrát více pixelů než HD televize. Pokud chcete užít si plnou kvalitu 4K obsahu, jako jsou filmy, seriály nebo hry, potřebujete 4K televizi. Nicméně, pokud sledujete převážně starší nebo nižší kvality obsah, jako jsou televizní programy, zprávy nebo sport, můžete být spokojeni i s Full HD nebo HD televizí.

Jaké další funkce si mám vybrat?

Kromě velikosti, typu panelu a rozlišení, existují i další funkce, které mohou zvýšit váš komfort a zábavu při sledování televize. Například, pokud chcete připojit vaši televizi k internetu a prohlížet si online obsah, jako jsou YouTube, Netflix nebo HBO GO, měli byste si vybrat smart televizi, která má vestavěný operační systém a aplikace. Pokud chcete ovládat vaši televizi hlasem nebo gesty, měli byste si vybrat televizi s podporou umělé inteligence, jako je Google Assistant, Amazon Alexa nebo Samsung Bixby. Pokud chcete propojit vaši televizi s dalšími zařízeními, jako jsou mobilní telefony, tablety nebo reproduktory, měli byste si vybrat televizi s podporou bezdrátového přenosu dat, jako je Bluetooth, Wi-Fi nebo Miracast.

Jsou televizory v této cenové kategorii vhodné pro hraní her?

Mnoho televizorů do 20 000 Kč může být vhodných pro hraní her, ale je důležité zkontrolovat specifika jako je odezva panelu a podpora režimu pro hraní her, který snižuje zpoždění vstupu.

Další televize do 20 000 Kč

Přejít nahoru