Domů > Televize > Do 25 000 Kč

Nejlepší televize do 25 000 Kč

Televize do 25 000 Kč obvykle nabízejí rozlišení 4K, podporu HDR a dobrý zvuk. Některé z nich dokonce disponují i technologiemi jako OLED, QLED nebo Dolby Vision a také podporou pro chytré služby, jako je Netflix, YouTube nebo HBO GO.

1. Samsung QE55QN85C Samsung QE55QN85C
Kvalitní televize za rozumnou cenu
4.9 / 5
2. Sony Bravia KD-55X75WL Sony Bravia KD-55X75WL
Dobrá cena
4.9 / 5
3. Samsung QE50Q60C Samsung QE50Q60C
Poměr cena/výkon
4.9 / 5
4. LG OLED42C31 LG OLED42C31
Kvalita za rozumnou cenu
4.8 / 5
5. TCL 65C745 TCL 65C745
Skvělý poměr cena/výkon
4.8 / 5

Nejlepší televize do 25 000 Kč

Samsung QE55QN85C

Kvalitní televize za rozumnou cenu
Samsung QE55QN85C

Klady

  • Obraz
  • Poměr cena/výkon
  • Jednoduché nastavení
  • Zvuk

Zápory

  • Spousta předinstalovaných aplikací

lze pořídit v českých e-shopech za cenu od do  

Ponořte se do světa zábavy s prémiovým televizorem Samsung QE55QN85C SMART Neo QLED, který vám přináší jedinečný zážitek díky svému ultratenkému designu, vynikajícímu zvuku a miliardě barevných odstínů. S technologií Quantum Mini LED dosáhnete nevídaného kontrastu v každé scéně, ať už jde o ty nejtmavší nebo nejjasnější momenty. Každý obraz je díky tomu podán s mimořádně jemnými detaily, které vás vtáhnou přímo do děje. K tomu přispívá i Neural Quantum Processor 4K, který za pomoci umělé inteligence zajišťuje, že každý obraz prochází vizuálním vylepšením, aby výsledná kvalita byla vždy na špičkové úrovni. Televize je tak dokonalým společníkem pro sledování filmů, seriálů či sportovních přenosů, přičemž vše doplňuje certifikace od společnosti PANTONE pro věrné zobrazení barev.

Nechte se pohltit dynamickým audiem, které vám spolu s moderními reproduktory a technologií Dolby Atmos poskytne zážitek, jako byste byli přímo v kině. Televize Samsung QE55QN85C je navíc vybavena chytrými funkcemi, které vám zjednoduší život. Díky integrovanému Smart TV pomocníkovi budete mít všechny své oblíbené streamovací služby na jednom místě a snadno najdete to, co chcete sledovat. Pro milovníky her je televize připravena s funkcí Motion Xcelerator Turbo Pro a podporou pro AMD FreeSync Premium Pro, díky čemuž budou vaše herní zážitky plynulé a bez záseků. V neposlední řadě vám televize umožní ovládat chytrou domácnost nebo objevovat a nakupovat digitální umění přímo z pohodlí vašeho obývacího pokoje. Samsung QE55QN85C tak představuje skvělou volbu pro každého, kdo hledá kvalitní zábavu a komfort v jednom.

Samsung QE55QN85C se v českých internetových obchodech prodává od  .

Sony Bravia KD-55X75WL

Dobrá cena
Sony Bravia KD-55X75WL

Klady

  • Pěkné barevné podání
  • Široké pozorovací úhly
  • Design
  • Google TV
  • Zvuk

Zápory

  • Nižší jas

lze pořídit v českých e-shopech za cenu od do  

Sony Bravia KD-55X75WL je špičkovým příkladem moderních technologií, které přinášejí do vašeho obývacího pokoje nejen nevšední vizuální zážitky, ale i působivý zvuk. Díky 55palcovému displeji s 4K Ultra HD rozlišením, podporou HDR10, HLG a Dolby Vision, je každý film, televizní pořad či hra zobrazen s dokonalou čistotou a plynulostí, kterou zajistí Direct LED technologie a výkonný procesor X1. Tento procesor v reálném čase analyzuje a vylepšuje obraz, což zaručuje větší kontrast, živější barvy a neuvěřitelnou detailnost. K dokonalému zážitku přispívají i reproduktory X-Balanced s celkovým výkonem 20 W, které díky technologiím Dolby Atmos a Dolby Audio Processing nabízejí ojedinělý zvukový prostor. S touto televizí se také nemusíte bát, že byste přišli o své oblíbené aplikace či služby. Díky Google TV máte snadný přístup k obsahu z více než 700 000 filmů a seriálů, a to včetně aplikace BRAVIA CORE, která nabízí širokou škálu titulů včetně filmů ve 4K HDR kvalitě.

Kromě vynikajícího obrazu a zvuku nabízí Sony Bravia KD-55X75WL řadu funkcí, které ocení jak milovníci filmů, tak vášniví hráči. Exkluzivní herní funkce pro PlayStation 5, včetně automatického snížení zpoždění přes HDMI 2.1 a podpora pro HDR Tone Mapping, zajistí, že každý hráč si užije hry v nejlepší možné kvalitě. Navíc, s možností párování s mobilními zařízeními, LAN a DLNA konektivitou je televize Sony Bravia KD-55X75WL skutečně univerzálním centrem domácí zábavy. Její minimalistický design s povrchovou úpravou Hairline a dvoucestným stojanem Slim Blade se navíc skvěle hodí do každého interiéru. K ekologickým aspektům přistupuje Sony zodpovědně, což dokazuje využití recyklovaných plastů a úsporných režimů, které pomáhají snižovat spotřebu energie. S touto televizí získáte nejen vynikající zážitek ze sledování a hraní, ale i jistotu, že šetříte životní prostředí.

Sony Bravia KD-55X75WL se v českých internetových obchodech prodává od  .

Samsung QE50Q60C

Poměr cena/výkon
Samsung QE50Q60C

Klady

  • Pěkný obraz
  • Jednoduché ovládání
  • Cena
  • Design

Zápory

  • Trošku horší zvuk

lze pořídit v českých e-shopech za cenu od do  

Samsung QE50Q60C SMART QLED je televize, která představuje vstupenku do světa neuvěřitelně živých barev a detailů díky své 50palcové obrazovce s 4K Ultra HD rozlišením. S technologií Quantum Dot, která poskytuje miliardu barevných odstínů a zaručuje 100% barevný objem, se každý obraz stává oslňujícím zážitkem, ať už sledujete fotbalový zápas, oblíbený film, nebo hrajete videohry. Pokročilá technologie Quantum HDR spolu s podporou HDR10+ a dynamickým mapováním tónů dodává scénám větší hloubku, zvýrazňuje detaily a přechody mezi odstíny, což z obrazovky dělá okno do reálnějšího a živějšího světa.

Samsung QE50Q60C přináší nejenom vizuální, ale i zvukový zážitek, který je ve skvělé harmonii díky technologii OTS Lite a Q-Symphony, jež zvuk přizpůsobuje pohybu na obrazovce a umožňuje synchronizaci s kompatibilním soundbarem pro bohatší zvukový efekt. Inteligentní 4K Upscaling a Quantum Processor Lite 4K zajistí, že každý obsah, který sledujete, bude vypadat úžasně, bez ohledu na jeho původní rozlišení. Navíc, s certifikací PANTONE a duálním LED podsvícením, které upravuje barvy a jas podle typu obsahu, je zaručena výjimečná věrnost odstínů. A pro fanoušky videoher, televize nabízí možnost hraní i bez herní konzole díky Xbox Game Pass a integrované aplikaci, což umožňuje přístup k široké škále her. V kombinaci s technologií Motion Xcelerator pro hladký pohyb obrazu a možností ovládání chytré domácnosti přes SmartThings, Samsung QE50Q60C SMART QLED je skutečně inteligentním centrem pro zábavu a pohodlí ve vašem domově, vše za cenu do 25 000 Kč.

Samsung QE50Q60C se v českých internetových obchodech prodává od  .

LG OLED42C31

Kvalita za rozumnou cenu
LG OLED42C31

Klady

  • Pěkný obraz
  • Barevné podání
  • Design
  • 4K rozlišení

Zápory

  • Slabší zvuk

lze pořídit v českých e-shopech za cenu od do  

LG OLED42C31 je špičková 42″ SMART OLED televize, která představuje dokonalou symbiózu moderního designu a pokročilé technologie. Díky inovativnímu procesoru α9 4K Gen6 AI televizor zajišťuje, že každý objekt na obrazovce vypadá živě a přirozeně s bohatými a přesnými barvami. Procesor také umožňuje vylepšení obrazu pomocí technologie Dynamic Tone Mapping Pro, která optimalizuje tóny pro dosažení přirozeného HDR, hlubokého kontrastu a detailů, které oživují každý záběr. S funkcí samosvíticích pixelů dosahuje televizor LG OLED42C31 nekonečného kontrastu, kde nejhlubší černá poskytuje ostrý kontrast bez potřeby podsvícení, což zvyšuje kvalitu zobrazení s jemnými detaily v každém obrazu.

Kromě mimořádného obrazu nabízí LG OLED42C31 i vynikající zvukový zážitek s Dolby Atmos a AI Sound Pro, které virtuálně vytváří 9.1.2 kanálový zvuk, ponoří vás do akce jako nikdy předtím. Televize je vybavena řadou inteligentních funkcí, včetně hlasového ovládání, přehrávání 360° videí, Amazon Alexa, Apple Airplay 2, a nabízí možnost vytvoření personalizovaných profilů pro každého člena domácnosti díky systému webOS 23. Díky svému elegantnímu designu s téměř neviditelnými rámečky se LG OLED42C31 stane dominantou každého interiéru a poskytne vám nezapomenutelný zážitek z každého filmu, hudebního koncertu či herní session. Tento televizor je skvělou volbou pro ty, kteří hledají dokonalou kombinaci vysoké kvality obrazu, zvuku a inteligentních funkcí, a to vše v rámci cenové hladiny do 25 000 Kč.

LG OLED42C31 se v českých internetových obchodech prodává od  .

TCL 65C745

Skvělý poměr cena/výkon
TCL 65C745

Klady

  • Cena
  • Obraz
  • Design
  • Kvalitní provedení

Zápory

  • Pro někoho složitější první nastavení

lze pořídit v českých e-shopech za cenu od do  

Chytrá televize TCL 65C745 představuje špičkovou volbu pro milovníky kvalitního obrazu a moderních technologií, a to vše za cenu do 25 000 Kč. S úhlopříčkou 165 cm a rozlišením 4K Ultra HD poskytuje neuvěřitelně ostrý a detailní obraz, doplněný o technologii Quantum Dot pro zobrazení více než miliardy barev a odstínů. To zajišťuje, že barvy jsou vždy živé, přirozené a syté, což oceníte při sledování HDR obsahu na platformách jako Netflix, HBO Max, Disney+ či při hraní moderních her. Výbava televize zahrnuje také pokročilé funkce jako lokální stmívání pro lepší kontrast, 144 Hz obnovovací frekvenci pro plynulý pohyb obrazu, a podporu všech běžných HDR formátů, včetně Dolby Vision a HDR10+. S takovými specifikacemi se obrazový zážitek posouvá na zcela novou úroveň.

Kromě vynikajícího obrazu nabízí TCL 65C745 i širokou škálu chytrých funkcí a možností připojení. Díky Google TV můžete snadno procházet a organizovat obsah z různých aplikací a služeb, zatímco hlasové ovládání pomocí Google Assistent nebo Amazon Alexa přináší nový rozměr pohodlí a interaktivity. Pro hráče je televize vybavena Game Master Pro 2.0 s HDMI 2.1, podporou VRR až do 144 Hz a 240Hz Game Accelerator pro maximálně plynulý a reakční zážitek z hraní. Navíc, díky podpoře Dolby Atmos se můžete těšit na vynikající prostorový zvuk. Vše je zabaleno do elegantního bezrámečkového kovového designu, který doplní jakýkoliv interiér a umožní, aby se obrazovka stala centrem pozornosti vašeho domova.

TCL 65C745 se v českých internetových obchodech prodává od  .

Podle čeho vybírat televize do 25 000 Kč

Nejprve si musíte určit, jak velkou televizi potřebujete. To závisí na velikosti místnosti, ve které ji budete umisťovat, a na vzdálenosti, ze které ji budete sledovat. Obecně platí, že čím větší je televize, tím lepší je zážitek ze sledování. Nicméně pokud je televize příliš velká nebo příliš blízko k divákovi, může to způsobit nepohodlí nebo únavu očí. Proto je dobré dodržovat doporučenou vzdálenost mezi televizí a divákem, která se odvíjí od rozlišení televize. Pro rozlišení Full HD (1920 x 1080 pixelů) je to asi 2,5 násobek úhlopříčky televize, pro rozlišení 4K (3840 x 2160 pixelů) je to asi 1,5 násobek úhlopříčky televize. Například pro televizi s úhlopříčkou 55 palců (139 cm) a rozlišením 4K by měla být vzdálenost mezi televizí a divákem asi 2 metry.

Televize do 25 000 Kč
Při výběru televize do 25 000 Kč důkladně zvažte požadovanou velikost televize

Dalším důležitým parametrem je typ panelu televize. Panel je tenká vrstva materiálu, která tvoří obrazovku televize a určuje její kvalitu obrazu. Existují různé typy panelů, jako jsou LCD, LED, OLED, QLED nebo NanoCell. Každý z nich má své výhody a nevýhody. LCD panel je nejlevnější a nejběžnější typ panelu, který používá tekuté krystaly pro vytváření obrazu. LED panel je vlastně LCD panel s podsvícením pomocí LED diod, které umožňují lepší kontrast a barvy. OLED panel je typ panelu, který používá organické LED diody, které svítí samy o sobě a nevyžadují podsvícení. To znamená, že OLED panel dokáže zobrazit dokonalou černou barvu a velmi vysoký kontrast. QLED panel je typ panelu, který používá kvantové tečky pro zlepšení jasu a barevnosti obrazu. NanoCell panel je typ panelu, který používá nanočástice pro filtrování nepotřebného světla a zvýšení čistoty barev.

Soundbar u televize do 25 000 Kč
Kvalitu zvuku u televizí do 25 000 Kč můžete vylepšit externím soundbarem

V rozmezí do 25 000 Kč najdete převážně LCD a LED panely s rozlišením Full HD nebo 4K. Pokud chcete mít co nejlepší kvalitu obrazu, doporučujeme sáhnout po 4K rozlišení, které nabízí čtyřikrát více detailů než Full HD rozlišení. Pokud chcete mít co nejlepší kontrast a barvy, doporučujeme sáhnout po LED panelu s technologií HDR (High Dynamic Range), která zvyšuje rozsah jasu a barev obrazu. Pokud chcete mít co nejlepší zážitek ze sledování filmů nebo sportů, doporučujeme sáhnout po televizi s vyšší obnovovací frekvencí, která určuje, kolikrát za sekundu se obraz na televizi změní. Čím vyšší je obnovovací frekvence, tím plynulejší je obraz. Obnovovací frekvence se udává v hertzech (Hz) a běžně se pohybuje mezi 50 a 120 Hz.

Kromě obrazu je důležitý při výběru také zvuk, abyste si naplno užili atmosféru filmu, seriálu nebo hry. Není totiž nic horšího, než když máte krásný obraz, ale zvuk je plechový, slabý nebo nevyvážený. Proto byste měli věnovat pozornost tomu, jaké reproduktory má televize, jaký je jejich výkon a jaké technologie používají pro zlepšení zvuku. Například některé televize mají vestavěné subwoofery pro hlubší basy, nebo podporují Dolby Atmos pro prostorový zvuk.

Pokud chcete mít televizi, která vám nabídne více než jen sledování televizních programů, měli byste zvolit televizi se smart funkcemi. Smart televize jsou televize, které se mohou připojit k internetu a umožňují vám přístup k různým online službám, jako jsou Netflix, YouTube, HBO GO nebo Spotify. Smart televize také umožňují ovládat televizi hlasem nebo gesty, sdílet obsah z mobilních zařízení nebo propojit televizi s dalšími chytrými zařízeními v domácnosti. Zde přichází na řadu konektivita televize, kterou je potřeba brát také v potaz. Pokud chcete připojit konzoli, Blu-ray přehrávač nebo soud bar, potřebujete dostatek HDMI portů. A pokud chcete bezdrátově streamovat obsah z mobilu nebo tabletu, potřebujete televizi s Wi-Fi nebo Bluetooth.

smart televize do 25 000 Kč
U televizí do 25 000 Kč jsou již smart funkce takřka standardem

V našem výběru televizí do 25 000 Kč jsme se snažili najít ty modely, které nabízejí dobrý zvuk i konektivitu za rozumnou cenu. Podívejte se na ně a vyberte si tu, která vám nejvíc vyhovuje.

Nejlepší výrobci televizí do 25 000 Kč

  • Samsung: Samsung, jihokorejský gigant, je známý svou špičkovou technologií QLED, která přináší živé barvy a hluboký kontrast. V této cenové kategorii nabízí Samsung modely s chytrými funkcemi a vysokou kvalitou obrazu, což je ideální pro filmové nadšence a milovníky seriálů.
  • Sony: Sony, další veterán v oblasti elektroniky, vyniká svou technologií obrazu Triluminos, která zajišťuje širší barevné spektrum. Sony televize v této cenové kategorii kombinují kvalitní zpracování obrazu s elegantním designem, čímž jsou vhodné pro ty, kteří hledají kombinaci stylu a výkonu.
  • LG: LG, také z Jižní Koreje, je známé svými OLED televizory. Avšak v segmentu do 25 000 Kč se soustředí spíše na své LED modely. LG se pyšní uživatelsky přívětivým rozhraním webOS a inovativními funkcemi jako je AI ThinQ, což umožňuje snadnou integraci s chytrým domovem.
  • Hisense: Hisense, čínský výrobce, nabízí výhodné ceny při zachování solidní kvality. Televize Hisense v této cenové kategorii jsou známé svým dobrým poměrem cena/výkon, což je ideální pro ty, kdo hledají cenově dostupné, ale spolehlivé řešení.
  • TCL: TCL, také z Číny, se rychle stává populární volbou díky svému zaměření na cenově dostupné, ale vysokokvalitní televizory. TCL nabízí v tomto cenovém rozmezí modely s technologií QLED a rozhraním Roku TV, což je atraktivní pro milovníky streamování.
  • Philips, známý svým inovativním systémem Ambilight, který rozšiřuje obrazovku o světelné efekty na stěně za televizorem, nabízí v této cenové kategorii televize s vysokým rozlišením a bohatými chytrými funkcemi. Philips je vhodný pro ty, kteří hledají televizi, která dodává extra rozměr zážitku ze sledování.

Často kladené otázky ohledně televizí do 25 000 Kč

Jaký je ideální velikost televize?

Velikost televize by měla odpovídat velikosti a vzdálenosti vaší místnosti, kde ji chcete umístit. Obecně platí, že čím větší je televize, tím lépe si užijete obraz a zvuk, ale také tím více místa zabere a tím dražší bude. Pro místnosti do 15 m2 doporučujeme televize do 43 palců (109 cm), pro místnosti do 25 m2 televize do 55 palců (140 cm) a pro větší místnosti televize nad 55 palců.

Jaký je nejlepší typ panelu televize?

Existuje několik typů panelů televizorů, které se liší podle technologie, kterou používají k zobrazení obrazu. Mezi nejrozšířenější patří:

  • LCD (Liquid Crystal Display) – používají tekuté krystaly, které filtrují světlo z podsvícení. Jsou levné, energeticky úsporné a mají dobrý kontrast a jas.
  • LED (Light Emitting Diode) – jsou vlastně LCD televize s lepším podsvícením pomocí LED diod. Mají lepší barvy, kontrast a úhel pohledu než LCD.
  • OLED (Organic Light Emitting Diode) – používají organické materiály, které samy vydávají světlo. Mají vynikající barvy, kontrast a úhel pohledu, ale jsou dražší a méně odolné než LED.
  • QLED (Quantum Dot Light Emitting Diode) – jsou vlastně LED televize s kvantovými tečkami, které zlepšují kvalitu obrazu. Mají velmi dobré barvy, jas a kontrast, ale jsou také dražší než LED.

Můžu za tuto cenu dostat 4K televizi?

Ano, v ceně do 25 000 Kč už se dají najít 4K televize. Avšak, čím větší televize chcete, tím pravděpodobněji budou mít nižší modely jednodušší funkce nebo méně pokročilé technologie.

Je lepší zvolit Smart TV, nebo si koupit obyčejnou televizi a použít externí zařízení pro chytré funkce?

Smart TV může být pohodlnější, protože vše máte integrované přímo v televizi. Nicméně, použití externího zařízení jako je Apple TV, Chromecast nebo jiné může nabídnout více aplikací a aktualizací. Vše záleží na vašich preferencích a zvyklostech.

Je rozdíl mezi televizemi značek a neznačkovými televizemi?

Značkové televize často nabízí lepší kvalitu obrazu, zvuku a celkovou kvalitu zpracování. Navíc poskytují lepší zákaznickou podporu a záruku. Neznačkové televize mohou být levnější, ale mohou mít kompromisy v oblasti kvality a podpory.

Další televize do 25 000 Kč

Přejít nahoru